نقد و بررسی بازی eFootball PES 2020) PES 2020)
فوتبال تکاملی حرفه ای (Pro Evolution Soccer) از قدیمی ترین و محبوب ترین بازی های صنعت گیم است که دو دهه از عرضه نخستین نسخه آن می گذرد و امروزه محبوبیت آن تمام مرزهای جهان را درنوردیده است. بازی PES 2020 جدیدترین نسخه این بازی است که خرداد 1398 عرضه شد. کمپانی کونامی تلاش های زیادی داشته است که نسخه های جدید بازی پی ای اس را به شکل تکامل یافته ای روانه بازار کند تا همچنان قوی ترین رقیب مجموعه بازی های Fifa باشد. این مجموعه در سال 2018 لایسنس لیگ های معتبری مانند لیگ قهرمانان و لیگ اروپا را از دست داده بود که بازخوردهای منفی زیادی به همراه داشت.
بازی PES 2020 با در اختیار گرفتن لایسنس تیم های مطرحی همچون منچستر یونایتد، یوونتوس و … توانسته موفقیت های خوبی به دست بیاورد. با حضور رقیب سرسختی مانند Fifa در سال های اخیر کمپانی کونامی تلاش های مضاعفی داشته تا بتواند رضایت بازیکنان و مخاطبان خود را به دست بیاورد. بعد از آنکه بازی پی ای اس 2020 عرضه شده موج سواری منتقدان و رسانه ها شروع شد و بازخوردهای مثبت و منفی زیادی برای سازنده های بازی به همراه داشت. در ادامه این مطلب از سایت مجله بازی موبایل ایموجو به معرفی بیشتر بازی PES 2020 و نقد و بررسی نقاط قوت، ضعف و ویژگی های منحصر به فرد آن پرداخته خواهد شد.
معرفی بازی PES 2020
همانطور که گفته شد مجموع بازی Pro Evolution Soccer یا فوتبال تکاملی حرفه ای برای اولین بار در سال 2001 برای کنسول پلی استیشن عرضه شد. این بازی در سبک بازی های ورزشی و شبیه سازی ساخته شده و در اوایل با نام International Superestar Soccer شناخته می شد و بعدها تغییر نام داد. بعد از آنکه نسخه های ابتدایی بازی با استقبال خوبی از سوی گیمرها مواجه شد سازنده های بازی تصمیم به ارتقا و بهبود نسخه های بعدی گرفتند و هر ساله نسخه های به روزتری روانه بازار کردند. بازی Pes 2020 به عنوان جدیدترین نسخه این مجموعه شناخته می شود که توسط پی ئی اس پروداکشن توسعه پیدا کرده است.
این بازی در این نسخه دوباره تغییر نام داد و نام آن به eFootball تغییر یافت. در هنگام ساخت بازی eFootball PES 2020 باشگاه بارسلونا از اسپانیا به صورت رسمی با کمپانی کونامی همکاری و شراکت خود را آغاز کرد. کارگردان این نسخه نیز مانند نسخه قبلی یوشیکاتسو اوگیهارا است و شرکت کونامی از یک موتور فاکس برای آن استفاده کرده و آن را برای پلتفرم ها و کنسول های مختلفی مانند مایکروسافت ویندوز، پلی استیشن، ایکس باکس وان، اندروید و IOS عرضه کرد. در نسخه معمولی بازی از تصویر لیونل مسی بازیکن بارسلونا، میرالم پیانچ از یوونتوس، سرژ گنابری از بایرن مونیخ و اسکات مکتامینی از منچستر یونایتد استفاده شده و در نسخه افسانه ای بازی از تصویر شاعر فوتبال (رونالدینیو) استفاده شده است.
نقد و بررسی جوانب مختلف بازی Pes 2020
همانطور که گفته شد بازی PES 2020 با از دست دادن لایسنس لیگ های معتبری همچون لیگ اروپا و … بازخوردهای منفی زیادی را متوجه خود دید و کمپانی کونامی در بازی PES 2020 تمام تلاش خود را به کار گرفت که نواقص را برطرف کند. به صورت کلی با توجه به آنکه در صنعت گیم بازی های شبیه ساز متعددی وجود دارند و موضوع فوتبال هم از محبوبیت بالایی برخوردار است، سازنده های این مدل بازی ها باید توانایی بسیار زیاد و قدرت انتقاد پذیری خوبی داشته باشند تا بتوانند رضایت گیمرها را جلب کنند.
با توجه به رقبای قدر و با سابقه ای مانند Fifa مجموعه بازی های Pro Evolution Soccer بیشتر از پیش زیر ذره بین منتقدان و گیمرها قرار خواهند گرفت. از مهم ترین جنبه های بازی که توجه گیمرها و منتقدان را به خودش جلب کرده است می توان موارد زیر را عنوان نمود:
داستان بازی پیس 2020
تمام کسانی که بازی های شبیه ساز فوتبال را تجربه کرده باشند به خوبی می دانند فوتبال فقط یک داستان دارد و آن هم لذت بردن از رقابت ها در سطوح مختلف است. چه کسی بازی های شبیه ساز فوتبال را برای داستان آن انتخاب می کند؟ تا زمانی که گیم پلی، موسیق و گرافیک بازی حضور داشته باشند کسی به دنبال بررسی داستان بازی نخواهد بود. فوتبال دیگر یک ورزش یا تفریح ساده و زمان پرکن نیست بلکه به یک عشق، تعصب و حتی صنعت تبدیل شده است و تقریبا بیش از نیمی از مردم جهان عاشقانه این ورزش را دنبال می کنند. می توان گفت تمام عاشقان بازی هایی ویدیویی حداقل یک بار بازی فوتبال را تجربه کرده اند.
گیمرهایی که نسخه های قبلی بازی را انجام داده اند با شروع این نسخه تغییرات زیادی را احساس نخواهند کرد و بازیکنان مانند قبل باید ابتدا سطح مسابقات و تیم مورد علاقه خود را انتخاب کنند، لباس تیم را گزینش کنند، مدت زمان بازی را تعیین کنند و در ورزشگاه مورد علاقه خودشان به بازی بپردازند. داستان بازی در حقیقت روایتگر مسابقات و رقابت های تیم های ملی و باشگاهی در سطوح مختلف و لیگ های معتبر است و بازیکنان قادر هستند که در راستای داستان بازی Pes 2020 لذت واقعی فوتبال را تجربه کنند. شرکت کونامی تلاش بسیار زیادی داشته است که بازی به رقابت های واقعی نزدیک تر شود و هیجان و لذت کافی به گیمرها منتقل کند.
نقد و بررسی بازی FiFA 20 (فیفا ۲۰)
- ۲۸ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 64
نقد و بررسی بازی Stronghold 2 (قلعه ۲)
- ۲۸ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 408
نقد و بررسی بازی Pro Evolution Soccer 2019) Pes 2019)
- ۲۷ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 386
نقد و بررسی بازی Outlast 2 (اوت لست ۲)
- ۲۷ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 42
نقد و بررسی بازی Left 4 Dead 2 (لفت فور دد ۲)
- ۲۶ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 39
نقد و بررسی بازی Tom Clancy’s The Division 2
- ۲۶ ,خرداد, ۱۳۹۹
- 100
گیم پلی بازی PES 2020
کمپانی کونامی با ارائه یک گیم پلی واقعی و هیجان انگیز کار خود را برای ساخت نسخه های بعدی بسیار سخت تر کرده است. گیم پلی این بازی تجربه ای بسیار نزدیک به فوتبال واقعی است و تقریبا توانسته که به پختگی و تکامل خوبی برسد. دیگر در بازی های PES خبری از پاس های تخیلی و حرکات عجیب و غریب بازیکنان و باگ های مختلف نیست و تقریبا می توان گفت تمام این مشکلات برطرف شده اند.
رسیدن به گل در این نسخه به مراتب سخت تر شده است و فرقی نمی کند که بازیکن با حریف واقعی مبارزه کند یا با هوش مصنوعی، در هر صورت نیاز به مهارت های بالایی برای پیروز شدن نیاز دارد. با توجه به آنکه طراحی فیزیک بدنی بازیکنان به شکلی مدرن و حرفه ای صورت گرفته است حتی در هنگام ضربه زدن ها، پاس، شوت، تکل و دریبل حالتی واقعی و طبیعی به خود می گیرند. در بازی PES 2020 سیستم دریبلزنی جدیدی به اسم Finess Dribble اضافه شده است که بازیکن می تواند دریبل های ریز و فانتزی زیبایی بزند و از مدافعین عبور کند. انیمیشن های بسیار جذاب و جدیدی به بازی در این نسخه اضافه شده اند که می توانند اوج هیجان و لذت فوتبال را به بازیکن منتقل کنند.
گیم پلی بازی از عمق بسیار خوبی برخوردار است و چنانچه بازیکن از مهارت و تجربه خوبی برخوردار باشد به ندرت می توان شاهد باگ و اشکالات قابل توجهی بود. شبیه سازی شخصیت های بازیکنان نیز از دیگر نکات مثبت گیم پلی است و بازی Pes 2020 تمام بازیکنان را با تمام خصوصیات ظاهری و به شکلی طبیعی شبیه سازی کرده است که به جذابیت بازی اضافه کرده است. بازی از سرعت خوبی برخوردار است و بسیار روان و سریع پیش می رود.
گرافیک بازی PES 2020
گرافیک را می توان بدون هیچگونه شک و شبهه ای بارزترین و بهترین ویژگی مثبت بازی PES 2020 دانست. همانطور که گفته شد کونامی از موتور فاکس برای ساخت این بازی استفاده کرده است و این باعث شده است که بازی از نظر گرافیک بسیار عالی عمل کند. نورپردازی ها، جلوه های بصری، کیفیت طراحی چهره ها، ساختمان ها و ورزشگاه ها، توپ بازی، چمن ورزشگاه و … به بهترین شکل ممکن و با طبیعی ترین حالت طراحی شده اند و گویی بازیکنان به صورت طبیعی پا به یک مسابقه فوتبال می گذارند.
جزئیات چهره بازیکنان به حدی خوب کار شده است که گیمر می تواند بعد از مدتی آثار خستگی را بر چهره بازیکنان مشاهده کند. حرکت های بازیکنان نیز به شکلی مدرن و حرفه ای طراحی شده اند و تقریبا دیگر اثری از حرکات عجیب و غریب و باگ های مختلف در جریان بازی نیست. همچنین مشکل دیر لود شدن و توقف های ناگهانی در بازی نیز حل شده است.
شرایط آب و هوایی بسیار بیشتر از قبل طراحی شده اند و گیمر می تواند فضای بازی در هوای بارانی، مه آلود، برف و … را تجربه کند. البته بخش گرافیک در شادی های پس از گلی بازیکنان وضعیت بسیار مطلوبی ندارد و در صحنه های سینمایی این بخش ضعف هایی مشاهده می شود که می توانست بهتر شود.
موسیقی و صداگذاری بازی پی ای اس 2020
بخش موسیقی و صداگذاری بازی PES 2020 تقریبا در حالت های ضد و نقیضی ساخته شده اند و سازندگان بازی در بخش هایی بازی از موسیقی های بی نظیری استفاده کرده اند البته این بخش نمی تواند به عنوان یک ایراد شناخته شود چرا که موسیقی کاملا امری سلیقه ای است و شاید بسیاری از بازیکنان از موسیقی هایی که به نظر جذاب نمی آیند خوششان بیاید.
تیم گزارشگری این نسخه از بازی های پی ای اس همچنان Peter Drury و Jim Beglin هستند که باز هم گیمرها شاهد صحبت های تکراری و خسته کننده آنها خواهند بود و تقریبا هیچ پیشرفتی در بخش گزارشگری بازی حاصل نشده است در حالی که انتظار می رفت بخش تحلیلی گزارش ها جذاب تر و هیجان انگیزتر باشد. صداگذاری بازی نیز به شکلی مطلوب و خوب طراحی شده اند و صدای تماشاگران، سوت داور، صحنه های گل و … همگی از صداسازی های بسیار خوبی برخوردار هستند.
سخن پایانی
اگرچه بازی PES 2020 پیشرفت های زیادی در مقایسه با نسخه های قبلی بازی داشته است و تغییرات اساسی را تجربه کرده است اما هنوز هم نمی توان آن را یک بازی شبیه سازی کامل و بی نقص عنوان کرد چرا که هنوز مشکلاتی دارد که کمپانی کونامی باید فکری برای آنها بکند. از مهم ترین نقاط قوت بازی می توان ارائه گیمپلی نزدیک به واقعیت، غیرقابل پیشبینی و درگیرکننده، گرافیک جذاب و مطلوب، جزییات ریز و کاربردی مانند Finesse دریبل ها، حالت مسترلیگ بهبود یافته و … اشاره کرد.
نقاط ضعف بازی که نیاز به بررسی بیشتر دارد شامل مواردی همچون ضعف در زمینه گزارشگری، باگ های مختلف در گیم پلی، مشکلات محدود لایسنس و … اشاره کرد. به صورت کلی نمی توان گفت بازی Pes 2020 بهترین بازی ساخته شده ورزشی و شبیه ساز فوتبال است و سازندگان می توانستند عملکرد بهتری داشته باشند.
برای مشاهده نقد و بررسی بازی می توانید به سایت رسانه بازی موبایل ایموجو مراجعه کنید.
بازی پر هیجانیه ولی بازی های فوتبالی در یه رنج هستن مثلا فیفا ک همشون مشکلشون اینه فقط ب روزن بازیکنای قدیمی و تیم های قدیمی ندارن