AD

8 نشانه هک شدن گوشی شما

8 نشانه هک شدن گوشی شما
0 4,173

تلفن های همراه در زندگی دیجیتالی امروز نقش بسیار زیادی دارند از این رو تهدید جدی برای حریم خصوصی محسوب می شود. ما در این مطلب 8 نشانه هک شدن گوشی شما را بررسی کرده ایم.

زندگی ما به طور جدایی ناپذیری با دستگاه‌های دیجیتالی که استفاده می‌کنیم، پیوند دارد. از آنجایی که همه چیز در زندگی ما دیجیتالی شده است، تلفن‌های ما تهدیدی جدی برای حریم خصوصی ما هستند. تصور کنید شخصی بی سر و صدا وارد خانه ما می‌شود، بدون توجه در گوشه‌ای کمین کرده و با دقت زندگی ما را در فضای شخصی ما مشاهده می‌کند. هک کردن گوشی هم به همین صورت است. هک نه تنها اطلاعات شخصی ما، بلکه اطلاعات مالی را نیز تهدید می‌کند. عمیق‌ترین رازهایی که از دیگران پنهان می‌کنیم، تنها با هک کردن گوشی‌هایمان آشکار می‌شوند.

شاید بخوانید: راهکارهای جلوگیری از ذخیره داده‌ها و موقعیت مکانی توسط  Google Bard

ما هر روز ایمیل‌های زیادی دریافت می‌کنیم و لینک‌های زیادی که روی آنها کلیک می‌کنیم. آنها آنقدر معتبر به نظر می‌رسند که ما روی پیوندها کلیک می‌کنیم و برنامه‌ها را نصب می‌کنیم. گاهی اوقات به عنوان بخشی از روال عادی، روی لینک‌های مخربی کلیک می‌کنیم که به ما امکان دسترسی غیرمجاز به تلفن‌هایمان با نام‌های تجاری معتبر را می‌دهد. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که به چه علائمی باید توجه کنیم تا بدانیم آیا تلفن ما هک شده است و چگونه می‌توانیم از دستگاه‌های دیجیتال و حریم خصوصی خود محافظت کنیم.

تهدیدات مربوط از طرف یک گوشی هک شده

تهدیداتی که با گوشی هک شده همراه است بسیار زیاد است. در اینجا به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم:

سرقت هویت

همه ما بیشتر زندگی خود را در تلفن‌های هوشمند خود ذخیره می‌کنیم و به اشتراک می‌گذاریم. از شناسه‌ها و جزئیات بانکی گرفته تا انتخاب‌های شخصی ما، همه چیز در تلفن ذخیره می‌شود. مخاطبین، ایمیل‌ها و اکانت‌های رسانه‌های اجتماعی یک امتیاز برای هکرها هستند. این امکان وجود دارد که یک تلفن هک شده منجر به ضرر مالی و آسیب به امتیاز اعتباری شود زیرا از اعتبارنامه ما سوء استفاده می‌شود.

ضرر مالی

ما از طریق برنامه‌های بانکی، ایمیل و غیره به حساب‌های بانکی خود متصل می‌مانیم. استفاده از تلفن هک شده برای جمع آوری اطلاعات و دسترسی به حساب‌های بانکی کار سختی نیست.

تجاوز به حریم خصوصی

تلفن هک شده همچنین به معنای دوربین، میکروفون و سایر سنسورهای هک شده است. مجرم می‌تواند دوربین و میکروفون را روشن کند و به حریم خصوصی کاربر نفوذ کند. امکان گرفتن فیلم و عکس و ضبط مکالمات بسیار زیاد است.

دسترسی غیرمجاز به اکانت‌ها

ما همیشه به اکانت‌های رسانه‌های اجتماعی، حساب‌های ایمیل و سایر حساب‌های آنلاین روی تلفن‌هایمان وارد می‌شویم. ما یک بار وارد می‌شویم و سپس برای همیشه از آنها استفاده می‌کنیم. تلفن هک شده یک دروازه آسان برای دسترسی به چنین حساب‌هایی است که نه تنها حریم خصوصی شما است بلکه باعث به خطر افتادن افرادی که با شما در تعامل هستند. می‌توان از آن برای دستکاری، انتشار اطلاعات نادرست، ایجاد اختلاف در روابط و غیره استفاده کرد.

سرقت داده‌ها

به لطف داده‌های رایگان موجود، صندوق‌های پستی ما مملو از مطالب تبلیغاتی است. تلفن‌های ما حاوی داده‌های حساس و تصاویر خانواده و دوستان ما هستند که این دیتاها می‌تواند علیه شما مورد استفاده قرار گیرد و منجر به باج گیری شود، یا داده‌ها می‌توانند در وب تاریک فروخته شوند. برای مثال، تهدید برنامه‌های «وام آسان» در هند، از همین تاکتیک‌ها برای باج‌گیری قربانیان برای پرداخت مبالغ غیرعادی بالا برای وام‌های ناچیزی که می‌دهند استفاده می‌کند. آنها از جزئیات تماس و تصاویر یا فیلم‌های تلفن قربانی استفاده می‌کنند، آنها را به صورت خام تغییر می‌دهند و برای مخاطبین ارسال می‌کنند. این موضوع در سال‌های اخیر منجر به خودکشی‌های زیادی شده است.

حملات باج‌افزار

کلاهبرداری‌هایی که داده‌های ما را رمزگذاری می‌کنند و برای رمزگشایی باج می‌خواهند، در حال افزایش هستند. این امکان وجود دارد که هکر داده‌های موجود در دستگاه شما را رمزگذاری کند و بدون رمزگشایی کامل داده‌ها به درخواست باج ادامه دهد.

اختلال در ارتباطات

از آنجایی که تلفن هک شده به همه چیز دسترسی دارد، می‌تواند تماس‌ها، پیام‌ها، ایمیل‌ها و سایر اشکال ارتباطی را رهگیری و مختل کند. این می‌تواند منجر به سوء تفاهم، روابط تیره و غیره شود.

نظارت

هکرها می‌توانند از قابلیت موقعیت مکانی تلفن همراه با دوربین و میکروفون برای ردیابی و استراق سمع ارتباطات استفاده کنند. این کار می‌تواند امنیت قربانی را به خطر بیندازد و منجر به تعقیب یا سایر فعالیت‌های مجرمانه شود.

چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟

موارد زیر نشانه‌های هک شدن گوشی است. ممکن است همه نشانه‌ها وجود نداشته باشد اما بیشتر آنها می‌توانند به شما در تشخیص هک احتمالی کمک کنند.

چگونه بفهمیم گوشی هک شده است؟

تخلیه غیر معمول باتری

وقتی گوشی هک می‌شود، باتری سریع‌تر از حد معمول خالی می‌شود، زیرا فرآیندها در پس‌زمینه اجرا می‌شوند. اگر در طول چند روز متوجه علائم غیرمعمول کم شدن باتری شدید، باید به دنبال نشانه‌های دیگری بگردید تا تشخیص دهید که آیا گوشی هک شده است یا خیر.

استفاده بیش از حد از دیتا

خوشبختانه، تلفن‌های همراه ما دارای قابلیتی هستند که به ما امکان می‌دهد میزان مصرف دیتا، چه موبایل و چه وای فای را مشاهده کنیم. اگر به جزئیات نگاه کنیم، حتی می‌توانیم میزان مصرف داده هر اپلیکیشن را ببینیم. ما حتی می‌توانیم بفهمیم که یک برنامه چقدر دیتا در پس‌زمینه و پیش‌زمینه استفاده می‌کند. اگر اعداد را به دقت زیر نظر داشته باشیم، می‌توانیم بفهمیم که آیا گوشی هک شده است یا خیر.

برای پیدا کردن جزئیات مصرف داده در تلفن Android خود:

  • Settings را باز کنید.
  • روی Connections > Data usage ضربه بزنید.

پیدا کردن جزئیات مصرف داده در تلفن Android

در توضیحات استفاده از دیتا، میزان مصرف داده از طریق سیم کارت و همچنین WiFi را خواهید دید. روی برگه استفاده از دیتا تلفن همراه در زیر سیم کارت 1 و سیم 2 ضربه بزنید. به طور مشابه، در زیر Wi-Fi، روی میزان مصرف داده Wi-Fi ضربه بزنید تا جزئیات بیشتری ببینید. برای اطلاع از میزان دیتا استفاده شده توسط یک برنامه در پس زمینه و پیش زمینه، روی هر برنامه ضربه بزنید.

اعداد را حساب کنید و متوجه شوید که آیا از دیتا شما استفاده غیرقانونی شده است یا نه تا متوجه شوید که آیا تلفن شما هک شده است یا خیر.

اپلیکیشن‌های ناآشنا

این طبیعت انسان است که فقط روی چیزهای مهم تمرکز می‌کند. ما فقط بر روی اپلیکیشن‌هایی که هر روز استفاده می‌کنیم تمرکز می‌کنیم و سایر برنامه‌های نصب شده روی تلفن‌هایمان را نادیده می‌گیریم. حتی اگر چیز جدیدی ببینیم، ممکن است آن را به عنوان یک برنامه bloatware رد کنیم. به اسامی و آیکون‌های همه برنامه‌های نصب شده روی گوشی خود در تب Apps در برنامه تنظیمات نگاه کنید.

اپلیکیشن‌های ناآشنا

در لیست همه برنامه‌ها و همچنین فرآیندها را پیدا خواهید کرد. روی برنامه‌ای که نمی‌شناسید ضربه بزنید تا در مورد آن بیشتر بدانید. اگر جزئیات برای شما کافی نیست، در صفحه اطلاعات برنامه به پایین بروید و جزئیات برنامه را در فروشگاه انتخاب کنید. با این کار صفحه برنامه مورد نظر در فروشگاه Google Play یا Apple App Store باز می‌شود. اگر فکر می‌کنید برنامه مفید یا قابل اعتماد نیست، می‌توانید آن را حذف نصب کنید.

عملکرد آهسته و گرما شدن بیش از حد

اگر متوجه شدید که تلفن شما در انجام حتی ابتدایی ترین وظایف مانند وارد کردن شماره برای برقراری تماس کند است، به احتمال زیاد باید دنبال مشکلی در گوشی خود باشید. اگر گوشی شما خیلی قدیمی است یا فضای ذخیره سازی آن تمام شده است، نمی‌توان آن را هک گوشی در نظر گرفت. اگر گوشی نسبتا جدیدی با حافظه خوب دارید، گوشی را ریستارت کنید و ببینید آیا چیزی تغییر می‌کند. اگر گوشی هنوز خیلی کند است، باید مراقب باشید و به دنبال نشانه‌های دیگر هک بروید. همچنین شاید تمایل به آشنایی با راهکارهای جلوگیری از بالارفتن دمای گوشی موبایل داشته باشید.

طبیعی است که گاهی اوقات تلفن گرم شود، اما اگر متوجه گرم شدن گوشی شدید، باید مراقب باشید. گوشی خود را به مرکز خدمات مربوطه ببرید و گرمای بیش از حد آن را بررسی کنید. بسیاری از فرآیندهای در حال اجرا در پس‌زمینه به دلیل هک شدن می‌توانند به گوشی فشار وارد کنند و باعث داغ شدن بیش از حد آن شوند.

رفتار عجیب

اگر برنامه‌ها به طور عجیبی به خودی خود باز می‌شوند و در پس زمینه اجرا می‌شوند، تماس‌ها، پیام‌های متنی یا ایمیل‌های ناشناخته را مشاهده می‌کنید، ممکن است گوشی شما هک شده باشد. اگر یک تلاش برای فیشینگ در حال انجام باشد، همه چیزهای عجیبی را که روی یک تلفن هک شده اتفاق می‌افتد، خواهید دید.

وقفه در طول تماس

اگر صداهای عجیبی می‌شنوید، تماس‌های قطع شده یا قطع شدن تماس‌ها را مشاهده می‌کنید، حتی اگر شما و طرف مقابل شبکه قوی‌ای داشته باشید، دلیلی برای شک وجود دارد. اگر هکر به تماس‌های شما گوش می‌دهد، آنها را ضبط می‌کند یا آنها را فوروارد می‌کند، ممکن است شاهد این اختلال باشید.

تبلیغات غیر منتظره یا پاپ آپ های تبلیغاتی

Bloatware که از قبل بر روی تلفن‌های ما (به ویژه تلفن‌های اندرویدی) نصب شده است، می‌تواند تبلیغات را در ویجت‌های خود یا در پنل اعلان به ما نشان دهد. اگر تبلیغات عجیب و غریب یا پاپ‌آپ‌های غیرمنتظره‌ای را تشخیص می‌دهید که معمولاً نمی‌بینید، قبل از کلیک کردن روی آنها باید مراقب باشید. برنامه‌های مخرب نصب شده بر روی دستگاه شما می‌توانند چنین پنجره‌های بازشو یا تبلیغاتی ایجاد کنند.

تراکنش‌های غیر قابل توضیح

اگر شک دارید که آیا تلفن شما به خطر افتاده است یا نه، تراکنش‌های حساب بانکی خود را بررسی کنید. اگر تراکنش‌های غیرقابل توضیحی در صورتحساب بانک پیدا کردید، باید با بانک تماس بگیرید و درباره تراکنش اطلاعات بیشتری کسب کنید. اگر تراکنش با سبک زندگی شما مطابقت نداشته باشد، ممکن است تلفن شما هک شده باشد و حساب‌های بانکی شما به خطر افتاده باشد.

در صورت هک شدن گوشی چه کار باید کرد؟

اگر مشکوک هستید که گوشی شما هک شده است، باید فورا اقدامات زیر را انجام دهید.

خاموش کردن دیتا موبایل و وای فای

به محض اینکه متوجه شدید گوشی شما هک شده است، دیتای موبایل و وای فای را خاموش کنید. از آنجایی که اینترنت واسطه بین گوشی شما و هکر است، این امر ارتباط با هکر را قطع می‌کند و شما را از آسیب بیشتر محافظت می‌کند.

تغییر رمزهای عبور

از لپ تاپ یا دستگاه دیگری استفاده کنید که در معرض خطر نقض امنیتی نیست و رمز عبور تمام حساب‌های آنلاین و حساب‌های بانکی خود را تغییر دهید. به دلیل آفلاین بودن تلفن شما ممکن است امکان تغییر برخی رمزهای عبور وجود نداشته باشد. به سادگی رمز عبور را در همه حساب‌هایی که این امکان وجود دارد تغییر دهید. رمز عبور قوی تری تنظیم کنید که شامل حروف، اعداد و کاراکترهای خاص باشد و حدس زدن و شکستن آن دشوار باشد. همچنین، احراز هویت دو مرحله‌ای را برای همه حساب‌های خود فعال کنید تا امنیت آنها بیشتر شود.

نصب برنامه آنتی ویروس معتبر

بهترین برنامه‌های آنتی ویروس وجود دارد که می‌توانید روی گوشی خود نصب و استفاده کنید. یک برنامه آنتی ویروس نصب کنید و گوشی خود را از نظر بدافزار یا برنامه‌ها یا فرآیندهای مخرب اسکن کنید. برنامه آنتی ویروس از تهدیدات مراقبت می‌کند و آنها را خنثی می‌کند.

اطلاع رسانی به خانواده و دوستان

اگر تلفن شما هک شود، همه افرادی که به طور منظم با آنها ارتباط برقرار می‌کنید و همه مخاطبین شما نیز در معرض خطر هک شدن هستند. شما باید خانواده و دوستان خود را در مورد هک مطلع کنید و به آنها هشدار دهید که روی لینک‌های فیشینگ کلیک نکنند، برنامه‌ها را نصب نکنند و غیره را نصب کنند. از آنها بخواهید تا چند روز ایمیل‌ها، پیامک‌ها، تماس‌ها یا درخواست‌های مشکوک را نادیده بگیرند.

برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه

برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه

تنها راه معتبر برای بازیابی گوشی پس از هک شدن، برگرداندن آن به تنظیمات کارخانه است. این بدان معنی است که تمام داده‌های تلفن از بین خواهند رفت، به جز داده‌هایی که با حساب‌های ابری شما همگام شده‌اند. برای برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه:

  • Settings را باز کنید.
  • به بخش General management بروید.
  • روی Reset ضربه بزنید یا به سادگی Reset را در Settings جستجو کنید.
  • Factory data reset را انتخاب کنید.
  • برای ادامه فرآیند روی Reset ضربه بزنید.

پس از تنظیم مجدد، تعداد زیادی bloatware را مشاهده خواهید کرد. اگر از آنها استفاده نمی‌کنید آن‌ها را uninstall کنید. برنامه‌هایی را که به طور منظم استفاده می‌کنید از فروشگاه Google Play یا App Store نصب کنید و هنگام کلیک کردن بر روی لینک‌ها یا نصب برنامه‌ها مراقب باشید. به برنامه‌ها اجازه دسترسی به مخاطبین، گالری یا فایل‌ها را ندهید.

چگونه از گوشی خود در برابر هک محافظت کنیم؟

چگونه از گوشی خود در برابر هک محافظت کنیم؟

هرگز روی لینک‌ها کلیک نکنید

هرگز روی پیوندهایی که به صورت ایمیل، پیامک و سایر موارد مشکوک که دریافت می‌کنید کلیک نکنید. آنها منابع اصلی کلاهبرداری‌های فیشینگ هستند. هر چه یک تبلیغ یا لینک جذاب تر به نظر برسد، باید محتاط تر عمل کنید. پیوندها با پیشنهادهای باورنکردنی همراه هستند که نمی‌توانید در برابر آنها مقاومت کنید. شما باید در برابر وسوسه مقاومت کنید، همه چیز را به دقت بررسی کنید و سپس تصمیم بگیرید که آیا روی پیوند کلیک کنید یا خیر.

برنامه‌ها را از منابع شخص ثالث نصب نکنید

برای اندروید ما Google Play Store و برای آیفون App Store برای نصب برنامه‌ها داریم. هر برنامه‌ای که ما هر روز استفاده می‌کنیم در آنجا موجود است. اگر برنامه‌ای در آنجا در دسترس نباشد، به دلیل کد یا خط مشی آن، نصب آن ممنوع است یا تهدید محسوب می‌شود. منابع شخص ثالث برای نصب برنامه‌ها خطر هک شدن گوشی شما را افزایش می‌دهند.

از نرم افزار تغییر ای پی استفاده کنید

شبکه‌های عمومی یک تهدید بزرگ برای امنیت دستگاه‌ها و حساب‌های آنلاین هستند. شبکه‌های عمومی قابل اعتماد نیستند زیرا به اندازه کافی امن نیستند تا از دستگاه شما در برابر هکرها محافظت کنند. اگر انتخاب دیگری ندارید، در حین اتصال به یک شبکه عمومی از یک نرم افزار تغییر ای پی معتبر ، پریمیوم و قانونی استفاده کنید.

به‌روزرسانی‌ها را به طور منظم نصب کنید

به‌روزرسانی‌های امنیتی ماهانه برای تلفن‌های ما و به‌روزرسانی‌های منظم برای برنامه‌هایی که استفاده می‌کنیم وجود دارد. هر به روز رسانی یک به روز رسانی امنیتی و ویژگی‌های جدید را به همراه دارد. به روز رسانی‌ها را نادیده نگیرید و زمانی که از آنها مطلع شدید آنها را نصب کنید. به یاد داشته باشید که به‌روزرسانی‌های برنامه را فقط از طریق فروشگاه Google Play یا App Store  دریافت کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.