AD

نقد و بررسی PlayStation VR2

0 132

اگر اهل بازی‌های ویدیویی هستید و به تکنولوژی جدید علاقه‌مندید، به احتمال زیاد، تا کنون نام هدست واقعیت مجازی به گوشتان خورده و یا حتی از آن استفاده کرده‌اید. واقعیت مجازی یا Virtual Reality که در حالت اختصاری VR نامیده می‌شود، نوعی تکنولوژی جدید است که امکان بودن در بک محیط شبیه‌سازی شده را به انسان می‌دهد.

هدست‌های واقعیت مجازی انواع متفاوتی دارند که ما در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی Playstation VR2 بپردازیم. در واقع این نوع هدست واقعیت مجازی، در زمینه گیمینگ فعالیت داشته و توانسته نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب نماید. برای آشنایی با این هدست در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

واقعیت مجازی چیست؟

واقعیت مجازی نوعی تکنولوژی جدید است که امکان قرار گرفتن در یک محیط شبیه‌سازی شده را به وسیله کامپیوتر یا گوشی به انسان می‌دهد. امروزه از این تکنولوژی نوین برای آموزش‌های نظامی، علمی و همچنین در زمینه انواع بازی استفاده می‌شود.

PlayStation VR2هدست واقعیت مجازی چیست؟

هدست واقعیت مجازی که Playstation VR2 نیز یکی از آن‌هاست از چند لنز، یک هدفون و یک تلفن همراه و یا یک کامپیوتر تشکیل شده است. هدست‌هایی که به کامپیوتر متصل می‌شوند، کیفیت بالاتر و در عین حال قیمت بالاتری نیز دارند. اندازه برخی از هدست‌ها در حد معمول بوده و قابل حمل هستند، اما بعضی دیگر بسیار بزرگ بوده و حمل آن‌ها نیازمند تجهیزات ویژه‌ای است.

هدست‌های واقعیت مجازی امکاناتی مانند شتاب سنج، مغناطیس سنج، ژیروسکوپ و حسگر مجاورت برای تشخیص حرکت کاربر دارند. هدست مانع عبور نورهای خارجی و رسیدن نور به چشمان شما می‌شود. در مدل‌های قدیمی‌تر از صفحه نمایش گوشی به عنوان صفحه نمایش استفاده می‌شود، اما در انواع پیشرفته‌تر آن، خود هدست دارای صفحه نمایش بوده و نیازی به صفحه نمایش گوشی نیست و حتی می‌توان برای دریافت تصاویر از کامپیوتر یا لپ‌تاپ استفاده کرد. هدست واقعیت مجازی بر روی سر نصب می‌شود و دنیایی شبیه به دنیای واقعی را برای شما به نمایش می‌گذارد.

نحوه عملکرد هدست واقعیت مجازی

هدست واقعیت مجازی که Playstation VR2 یکی از آن‌هاست، یا از دو منبع ویدیویی برای ارسال به یک صفحه نماش و یا از دو صفحه نمایش مجزا برای هر چشم استفاده می‌کند. برای فاصله میان چشم تا صفحه نمایش از لنز استفاده شده و در برخی از آن‌ها، این فاصله قابل تنظیم است.

این لنزها برای هر چشم به طور مخصوص بر روی یک تصویر متمرکز شده و تصویر را بازسازی می‌کند. این هدست قابلیت تشخیص حرکت سر و چشم را دارند. در واقع هدست حرکات سر و چشمان شما را دنبال می‌کند و می‌کوشد واقعیت را برایتان شبیه‌سازی نماید.

کاربرد هدست واقعیت مجازی

هدست واقعیت مجازی در حال حاضر در موضوعات علمی و نظامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما عمده کاربرد آن در بازی‌های ویدیویی، سینما ۳ بعدی و دنیای مجازی است. نحوه کار با این وسیله بسیار راحت است. تنها کافی است آن را به دستگاه مورد نظر خود مانند گوشی یا کامپیوتر متصل کنید. پس از آن می‌توانید یک فضای مجازی با الهام از فضای واقعی را پیش روی خود ببينيد.

PlayStation VR2انواع هدست واقعیت مجازی

در حال حاضر شرکت‌های مطرح متفاوتی وجود دارند که هدست‌های واقعیت مجازی را طراحی، تولید و روانه بازار نموده‌اند، اما با این وجود هدست‌ها را می‌توان در ۳ دسته مختلف جای داد.

هدست‌های سیمی

نوع هدست سیمی که Playstation VR2 نیز در آن قرار دارد، از طریق یک کابل به کامپیوتر یا کنسول متصل می‌شود. از طریق این کابل سیگنال‌های VR منتقل شده و هدست آن‌ها را به صورت واقعیت مجازی به نمایش درمی‌آورد. این نوع هدست بهترین و قدرتمندترین انواع آن است.

هدست بی‌سیم

در این مدل برای فعالیت به کابل نیازی ندارید، اطلاعات از طریق امواج وای فای منتقل می‌شود و هنگام استفاده از آن نیز به طول کابل محدود نخواهید بود. در واقع در این نوع هدست می‌توان تجربه بهتری از واقعیت مجازی داشت، اما باید در نظر گرفت که قدرت پردازش در این هدست مانند هدست سیمی نیست.

همچنین بخوانید: ۱۰ مورد از بهترین بازی های پلی استیشن

هدست واقعیت مجازی گوشی

هدست واقعیت مجازی گوشی، آخرین مدل هدست است که برخلاف دو مدل قبلی، به کامپیوتر و کنسول متصل نمی‌شود. این نوع هدست قابل اتصال به گوشی است و گوشی به عنوان نمایشگر عمل می‌کند. قدرت پردازش این نوع هدست از دو نوع قبل بسیار پایین‌تر است، در نتیجه این هدست از ضعیف‌ترین و ارزان‌ترين انواع هدست به شمار می‌آید.

Playstation VR2

شرکت سونی در سال ۲۰۱۶ هدست واقعیت مجازی Playstation VR را تولید و روانه بازار کرد. این هدست علی‌رغم توجه‌هایی که دریافت کرده بود، نتوانست بازخورد خوبی از کاربران دریافت کند. کیفیت نه چندان عالی و همچنین عدم عرضه بازی‌های مناسب، باعث شد تا این هدست نتواند نظرات را به سمت خود جلب نماید. از همین رو سونی تصمیم گرفت تا نسخه‌ای بهتر را روانه بازار نماید.

هدست Playstation VR2، به معنای واقعی یک جهش واقعی نسبت به نسخه قبلی به شمار می‌رود. این هدست قیمت نسبتا بالایی دارد و برای خرید آن باید چیزی حدود ۵۴۹ دلار بپردازید.
برای نقد و بررسی Playstation VR2، لازم است در ابتدا عنوان شود که این هدست واقعیت مجازی، بهترین پلتفرم گیمینگ واقعیت مجازی به شمار رفته و پتانسیل بسیار بالایی دارد. اگرچه قیمت آن برای یک لوازم جانبی گران است، اما به دلیل قابلیت‌های گسترده آن، این قیمت قابل توجیه است. ردیابی فضایی در این هدست عالی است، کنترل‌ها کیفیت بسیار بالایی دارند.

اگر بودجه کافی در اختیار دارید و مشتاق تجربه بازی‌های واقعیت مجازی هستید، هدست Playstation VR2 را از دست ندهید. هر چند در مقایسه با هدست بی‌سیم شما ناچار هستید در این هدست از کابل استفاده کنید، اما باید در نظر داشت که گرافیک خارق‌العاده این هدست بسیار قوی‌تر از هدست‌های بی‌سیم عمل می‌کند.

PlayStation VR2طراحی و ویژگی‌های Playstation VR2

در نقد و بررسی Playstation VR2 باید اذعان داشت که، تولید این هدست نسبت به نسل قبلی خود یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود، اما طراحی فیزیکی آن تقریبا مشابه قبلی است. این هدست نیز دارای ظاهری سیاه و سفید است که مطابق با طرح PS5 است. این هدست به وسیله یک بند سر قابل تنظیم است و وزن صفحه نمایش به جای صورت بر روی سر قرار می‌گیرد.

هدست Playstation VR2، یک نوار لغزنده در سمت چپ بالای بدنه لنز دارد. این نوار تنظیم کننده فاصله بین مردمک و IPD هدست است. به طور کلی سونی این نوع هدست را به سادگی طراحی نموده و فقط دو دکمه در پایین نمایشگر دارد. دکمه مرکزی برای روشن خاموش کردن هدست است و دکمه دیگر حالت عبور فوری را فعال می‌کند تا بدون درآوردن هدست دنیای اطراف خود ساه و سفید ببينيد.

از معایب این هدست می‌توان به عدم برقراری یک دکمه فیزیکی بر روی هدست و برای تنظیم صدا اشاره کرد. از محاسن بی‌نظیر این هدست می‌توان عنوان کرد که هدست Playstation VR2، تصویری جذاب، روان و باکیفیت‌تر از هر هدست دیگری در اختیار شما قرار می‌دهد.

راه‌اندازی و کنترلرها

در نقد و بررسی Playstation VR2باید بگوییم، این هدست در مقایسه با نوع قبلی آن، راه‌اندازی بسیار ساده‌تری دارد. در هدست Playstation VR2 به جای استفاده از کابل و سوییچ‌های متعدد HDMI، از یک کابل 4.5 متری استفاده می‌شود که تنها باید آن را به هدست وصل کرد. پس از آن، نرم‌افزار را به‌روزرسانی کرده و آن را نصب کنید.

سپس کنترل کننده‌ها، ردیاب چشم و فاصله لنز را تنظیم نمایید. بعد، چهار دوربین اتاق شما را با دقت تمام اسکن می‌کنند. در نهایت هدست برایتان مشخص می‌کند که کدام قسمت اتاق برای بازی مناسبتر است. تنظیمات هدست از منوی تنظیمات PS5 انجام می‌شود. هدست Playstation VR2 ابن قابلیت را نیز دارد که بدون استفاده از هدست و تنها با استفاده از کنترلرهای بازی را هدایت کرد.

سونی در کنترلرهای جدید خود با کاربرد بازخورد لمسی و محرک‌های تطبیقی کیفیت استیک و دکمه‌های آنالوگ را بهبود بخشیده است. عمر باتری در هدست‌های Playstation VR2 نیز یکی از نگرانی‌های کاربران است، زیرا شارژ کامل حدود ۵-۴ ساعت طول می‌کشد که مدت زمان زیادی است.

PlayStation VR2عملکرد گیمینگ در Playstation VR2

در ادامه نقد و بررسی Playstation VR2، در خصوص عملکرد گیمینگ، باید اذعان داشت که این هدست در مقایسه با نوع قبلی رنگ‌های غنی‌تر و نرخ فریم ۱۲۰ فریم بر ثانیه ارائه می‌کند. د این صورت حتی بازی‌های با جزئیات بصری پایین، واقع گرایانه به نظر می‌رسند. با استفاده از کالیبراسیون مناسب IPD، می‌توان نور اضافه را از بین برد.

صفحه نمایش در هدست Playstation VR2 ، ۱۱۰ است که ۱۰ درجه بیشتر از PSVR خواهد بود. این هدست، یک ترفند جدید به نام رندر فووید دارد. در واقع دوربین داخلی آن حرکات چشمان کاربر را ردیابی کرده و برای بهبود کارایی هدست از آن استفاده می‌کند. از طریق این ردیابی می‌توان در برخی از بازی‌ها، گزینه‌های منو را با چشم انتخاب کرد و یا با نگاه کردن به یک شخصیت با او ارتباط برقرار کرد.

از نقاط ضعف این هدست می‌توان به عدم پشتیبانی از بازی‌های هدست PSVR و عدم عرضه بازی‌های مناسب این هدست در حال حاضر اشاره کرد.

جمع‌بندی و سخن پایانی

همان‌طور که بیان شد، هدست‌های واقعیت مجازی، تکنولوژی جدید و پیشرفته‌ای هستند که در سال‌های اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. کاربران از طریق این هدست‌ها می‌توانند وارد دنیایی شبیه‌سازی شده شوند و از امکانات آن هیجان‌زده شوند.

این هدست‌ها انواع گوناگونی دارند و توسط شرکت‌های متعددی طراحی و تولید شده‌اند. ما در این مقاله سعی کردیم تا به نقد و بررسی Playstation VR2 که یکی از انواع هدست‌هاست بپردازیم. مزایا و معایب آن را ذکر کردیم تا در هنگام خرید هدست، با اطلاعات کاملی دست به انتخاب بزنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.