مود دسکتاپ اندروید 15 بهتر است
مود دسکتاپ اندروید 15 بهتر است و قابلیتهای پنجره سازی پیشرفته تری را ارائه میدهد و شاید بتواند در این نسخه توجه بیشتری را در تجربه حالت دسکتاب سیستم عامل ایجاد کند.
اندروید به عنوان یک سیستم عامل برای دستگاههای تلفن همراه برتر است، اما همیشه در مورد کامپیوترهای دسکتاپ از سیستم عاملهایی مانند macOS و ویندوز عقب تر است. این به این دلیل است که سیستم عامل اندروید هنوز فاقد ویژگیهای اساسی است که در اکثر پلتفرمهای دسکتاپ دیده میشود. این میتواند در بهروزرسانی آینده اندروید 15 تغییر کند، که میتواند تغییرات قابل توجهی را در تجربه حالت دسکتاپ سیستمعامل ایجاد کند. همچنین شاید بخواهید در مورد طراحی جدید پنل ولوم صدا در اندروید 15 بیشتر بدانید.
گوگل برای اولین بار یک تجربه مود دسکتاپ را در نسخه اندروید 10 در سال 2019 اضافه کرد، اما اجرای اولیه فوق العاده ساده بود. دلیل آن این است که هرگز برای کاربران عادی در نظر گرفته نشده بود، بلکه برای توسعه دهندگان این است که آزمایش کنند چگونه برنامههایشان در سناریوهای چند نمایشگر عمل میکند. با انتشار اولین آپدیت سه ماهه پلتفرم اندروید 13 در اواخر سال 2022، گوگل بی سر و صدا در حال کار بر روی اصلاح مود دسکتاپ اندروید برای کاربرپسندتر شدن بوده است. یکی از زمینههایی که گوگل روی بهبود آن تمرکز کرده است، مدیریت پنجره است، یعنی نحوه کنترل و نمایش چندین برنامه اندروید روی صفحه نمایش.
اکنون، این سیستم عامل از نمایش دو برنامه اندروید در کنار یکدیگر به لطف حالت تقسیم صفحه نمایش معرفی شده در اندروید 7.0 پشتیبانی میکند. سیستمعاملهای دسکتاپ به راحتی میتوانند سه یا چند پنجره برنامه را مدیریت کنند، اما این چیزی نیست که اندروید به زیبایی آن را مدیریت کند. این سیستمعامل از داشتن بیش از دو پنجره برنامه روی صفحه پشتیبانی میکند، البته اگر آنها را در حالت پنجره آزاد قرار دهید، که اتفاقاً این ویژگی در Android 7.0 نیز ارائه شد. با این حال، تجربه چند پنجرهای اندروید در مقایسه با سیستمعاملهای دسکتاپ ابتدایی و خام است، زیرا پنجرهها نوار عنوان ندارند و نمیتوان آنها را برای تغییر حالتهای پنجره درگ کرد.
گوگل در نسخههای اخیر اندروید به آرامی این مشکلات را برطرف کرده است، اگرچه کار خود را در پشت چندین پرچم پنهان نگه داشته است تا کاربران نتوانند با حالت دسکتاپ جدید تا زمانی که کاملا آماده نشده باشد، سر و کار داشته باشند. با این حال، با کمی سرهم بندی در جدیدترین به روز رسانی اندروید 14 QPR3 بتای 2.1، توانستم تجربه جدید حالت دسکتاپ اندروید را فعال کنم تا ببینم سیستم پنجره سازی چگونه تکامل یافته است.
همانطور که در ویدیوی قرار گرفته در بالا مشاهده میکنید، یک هندل کوچک در بالای هر برنامه تمام صفحه وجود دارد که با ضربه زدن روی آن یک منوی کوچک نمایش داده میشود. این منو شامل نام و آیکون برنامه و همچنین سه دکمه برای باز کردن پنجره در حالت تمام صفحه (full-screen)، تقسیم صفحه (split-screen) یا حالت آزاد (freeform) است. هنگامی که برنامه در حالت آزاد (freeform) قرار گرفت، یک نوار عنوان که نام و آیکون برنامه را نشان میدهد، یک منوی بازشو برای تغییر حالت پنجره، یک دکمه ماکسیمایز، و یک دکمه بستن به دست میآورد. پنجره را میتوان آزادانه در اطراف جابجا کرد و اندازه آن را روی صفحه تغییر داد. تغییر اندازه پنجره به طور موقت محتوای برنامه را پنهان میکند تا دیدن پنجره در حال تغییر اندازه آسان تر شود. پنجره را میتوان به لبه چپ یا راست کشید تا به آن نیمه متصل شود. هنگامی که یک برنامه به صورت تمام صفحه نمایش داده شد، میتوانید به جای ضربه زدن روی هندل در بالا، آن را بکشید (drag) تا به سرعت پنجره را به شکل آزاد یا صفحه تقسیم شده تبدیل کنید.
در حالی که این تغییرات کمک زیادی به تبدیل اندروید به پلتفرم دسکتاپ میکند، سیستم عامل هنوز راه زیادی در پیش دارد تا بتواند با سیستم عاملهای دسکتاپ موجود مطابقت داشته باشد. برای مثال، اندروید هنوز با یک راهانداز دسکتاپ قوی عرضه نمیشود، بسیاری از میانبرهای صفحهکلید مورد استفاده برای مدیریت ویندوز را پشتیبانی نمیکند و همچنان برنامههای زیادی دارد که از کشیدن و رها کردن پشتیبانی نمیکنند. رفع این مشکلات زمان میبرد، بنابراین متأسفانه، مشخص نیست که گوگل چه زمانی قصد دارد این تجربه حالت دسکتاپ اصلاح شده را راه اندازی کند. گوگل اخیراً خروجی نمایشگر را در سری Pixel 8 فعال کرده است تا به احتمال زیاد حالت دسکتاپ جدید را بهتر آزمایش کند، بنابراین ممکن است شاهد راه اندازی حالت دسکتاپ جدید با عرضه سری Pixel 9 در اواخر پاییز باشیم. در همین حال، اگر به دنبال تبدیل گوشی اندرویدی خود به رایانه رومیزی هستید، بهترین گزینه استفاده از چیزی مانند Samsung Dex یا Motorola Ready For است، زیرا هر دو در حال حاضر بسیاری از ویژگیهایی را ارائه میدهند که گوگل به آرامی در اندروید در حال پیادهسازی است.
منبع: AndroidAuthority