نقد و بررسی بازی مافیا 3 ؛ بازی هیجان انگیز
بازی اندرویدی مافیا 3 یکی از محبوب ترین بازی ها در جهان می باشد. اولین نسخه از این مجموعه بازی یکی از بهترین بازی هایی بود که از سبک بازی های GTA تقلید نکرد و به همین دلیل محبوبیت زیادی در میان گیمرها پیدا کرد. این بازی اولین بار در سال 2002 عرضه شد و از آنجایی که دارای یک داستان فوق العاده و واقعی بود و گیم پلی بسیار خوبی داشت به سرعت توانست به شهرت برسد. نسخه دوم این بازی در سال 2010 و بازی Mafia 3 در سال 2016 عرضه شد. در ادامه این مطلب به معرفی، نقد و بررسی بازی مافیا 3 به صورت کامل تری خواهیم پرداخت. همچنین شما می توانید از طریق این سایت تمامی اخبار بازی مافیا 3 را پیگیری و دنبال نمایید.
معرفی بازی مافیا 3
بازی Mafia 3 یکی از بازی های سبک اکشن است که توسط کمپانی تازه کار هنگر 13 (Hangar 13) ساخته و منتشر شد. نسخه های اول دوم این بازی به ترتیب توسط دو کمپانی ایلوژن سافت ورک و چک توکی گیمز ساخته شده بودند. اگرچه بازی مافیا 3 یک بازی متوسط است اما گیمرها از همان شروع بازی می توانند با یک داستان عالی و شگفت انگیز مواجه شوند.
می توان گفت داستان بازی Mafia 3 یکی از بهترین داستان های بازی های ویدیویی است که در چند سال گذشته عرضه شده اند. موضوع بازی در سال 1968 روایت می شود و شخصیت اصلی بازی (لینکلن کلی) که به تازگی از جنگ ویتنام بازگشته است قصد دارد یک زندگی آرام را دنبال کند ولی در این مدت با چالش ها و مشکلاتی متعددی مواجه خواهد شد که بیشتر به شخصیت سمی ( فردی که مانند پدر لینکلن ) است مربوط هستند. در ادامه با ما در سایت رسانه بازی موبایل ایموجو همراه باشید تا بیشتر با این بازی و نقاط قوت و ضعف آن آشنا شوید.
نقاط قوت و ضعف بازی مافیا 3
این بازی از زمان عرضه نسخه اول خود و در ادامه نسخه های دوم و سوم همواره مخالفان و موافقان زیادی داشته است. مافیا مانند هر بازی دیگری دارای ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی است و از نقاط قوت و ضعف خاصی بهره مند می باشد. از جمله مهم ترین نقاط قوت و ضعف بازی مافیا 3 می توان موارد زیر را عنوان کرد:
- بازی از یک داستان عمیق و جذاب برخوردار است که به شکل بی نظیری روایت می شود
- شخصیت پردازی بازی را می توان یکی از بهترین ویژگی های این بازی دانست که بسیار خاص و ویژه است
- گان پلی بازی بسیار جذاب است و از صداگذاری و موسیقی های بسیار خوبی برای آن استفاده شده است
- به خوبی توانسته جو و اتمسفر دهه 60 را برای گیمرها تداعی کند.
- در کنار مشخصات مثبت، می توان گفت شهر محل بازی بسیار بی روح است و غیر از موضوع اصلی بازی هیچ فعالیت دیگری در آن انجام نمی شود
- هوش مصنوعی بازی رفتارهای عجیبی از خود نشان می دهد.
- گرافیک بازی نمی تواند آنگونه که شاید و باید گیمرها را راضی کند و باگ های مختلفی در آن وجود دارد
- مراحل اصلی بازی مافیا 3 تکراری هستند که باعث خستگی و کسل شدن گیمرها می شود و به صورت کلی بازی از ریشه اصلی مافیا دور شده است.
همچنین بخوانید: نقد و بررسی تخصصی بازی Youngblood Wolfenstein
نقد و بررسی جوانب مختلف بازی مافیا 3
همانطور که گفته شد مافیا نیز مانند تمام بازی های دیگر موافقان و مخالفان خاص خود را دارد. مهم ترین نقدی که به بازی نسخه سوم آن وارد شده است این است که در بهترین حالت می تواند با نسخه دوم خود برابری کند اما به هیچ عنوان نمی تواند موفقیت های نسخه اول خود را تکرار کند. مهم ترین جوانب بازی که توجه منتقدین را به خود جلب کرده است به شرح زیر می باشند:
داستان بازی
همانطور که گفته شد از همان شروع بازی می توان فهمید که بازی دارای یک داستان عالی و بی نظیر است. داستان بازی مافیا 3 یک داستان کلیشه ای با تم انتقام است و به گونه ای طراحی و ساخته شده که به عنوان یکی از بهترین داستان های چند سال اخیر بازی های ویدیویی شناخته شده است. همانطور که گفته شد داستان بازی پیرامون شخصیت اصلی آن به نام لینکلن کلی است که بعد از بازگشت از جنگ ویتنام چالش های جدیدی را تجربه می کند
نقد بازی مافیا 3: شخصیت سازی بازی Mafia 3
همانطور که گفته شد شخصیت سازی این بازی از مهم ترین نقاط قوت آن به حساب می آید. کمپانی Hangar 13 شخصیت هایی را خلق کرده است که گیمرها در کمترین زمان ممکن با آنها ارتباط می گیرند. شخصیت های بازی به گونه ای طراحی شده که حتی شخصیت اصلی بازی نیز یک فرد رویایی و بی نقص نیست و در واقع یک شخصیت خاکستری است.
این قضیه در مورد تمامی شخصیت های بازی از جمله سمی، الیس، پدر روحانی و … صادق است. البته نقد اصلی در زمینه شخصیت پردازی به شخصیت های ویتو، کاساندرا و توماس بورک وارد شده است. اگرچه در ابتدای بازی این شخصیت ها به خوبی معرفی می شوند و انگیزه های زیادی برای هر کدام از آنها تعریف شده است اما در ادامه بازی مافیا 3 حضور آنها به شدت کمرنگ می شود. تقریبا تمامی گیمرها انتظار داشتند شخصیت هایی مانند ویتو که در نسخه دوم بسیار فعال و پررنگ بود در نسخه سوم نیز موثر باشد اما در بازی مافیا 3 این شخصیت ها بسیار کمرنگ شده اند.
گرافیک بازی مافیا 3
می توان گفت بازی مافیا 3 یکی از ضعیف ترین گرافیک های بازی را در اختیار دارد برخلاف نسخه های اول و دوم که گرافیک نسبتا خوبی داشتند. کیفیت پایین بافت ماشین ها و ساختمان ها و همچنین باگ های فنی و گرافیکی عجیب باعث شده است که انتقادهای زیادی به بازی وارد شود. البته نکته مثبتی که در گرافیک بازی به چشم می خورد طراحی خوب چهره کاراکترهای بازی است که بسیار واقعی و با حس خوبی ساخته شده اند. می توان گفت بازی از لحاظ هنری نیز توانسته رضایت گیمرها و منتقدین را جلب کند چرا که طراحی انعکاس نور، بارش باران و سایر جلوه های بصری به خوبی اتفاق افتاده است.
نقد بازی مافیا 3: گیم پلی بازی
یکی دیگر از قسمت هایی که نتوانسته نظر گیمرها و منتقدان را به خود جلب کند قسمت گیم پلی بازی Mafia 3 می باشد. به صورت کلی می توان بازی مافیا 3 را به 3 بخش مختلف تقسیم کرد. بخش اول که مقدمه بازی است که معرفی شخصیت ها و چالش های ابتدایی است جذابیت نسبتا خوبی دارد.
بخش دوم بازی هم بسیار طولانی و هم خسته کننده است و بازی یک روال تکراری را دنبال می کند و گیمر تنوعی در بازی مشاهده نمی کند و با چالش های قابل توجهی برخورد ندارد که یک ایراد بزرگ برای بازی های نسل هشتم به حساب می آید. بخش سوم بازی از جذابیت بیشتری برخوردار است و گیمر می تواند چالش ها و اتفاقات ویژه ای را تجربه کند. به صورت کلی می توان گفت که تنوع بازی بسیار کم است و نمی توان آن را یک بازی خارق العاده و منحصر به فرد دانست
بخش گان پلی بازی مافیا 3
اگرچه کمپانی هنگر 13 شخصیت اصلی داستان را از لحاظ حرکتی به شکلی خشک طراحی کرده است اما از آنجا که در جنگ ویتنام حضور داشته توانایی بالایی در استفاده از سلاح و مهمات دارد. به همین دلیل بازی توانسته نمره قابل قبولی از نظر گان پلی دریافت کند و تنوع بالایی در اسلحه ها و تجهیزات در بازی وجود دارد. البته باید گفت که هوش مصنوعی در بازی حرکات عجیبی نشان می دهد و نمی توان آن را عالی توصیف کرد. دشمنان در بازی گاهی حرکات بسیار شگفت انگیزی انجام می دهند و گاهی اوقات نیز بسیار مبتدیانه رفتار می کنند که بسیار عجیب است.
نقد بازی مافیا 3: محیط بازی
بازی Mafia 3 به عنوان یک بازی جهان باز شناخته می شود و این جهان باز بودن باعث شده است که گیمرها و منتقدین این بازی را با بازی GTA که شاهکار این سبک بازی ها است مقایسه کنند. اگرچه شهر و محیط بازی مافیا 3 وسعت و بزرگی خوبی دارد اما در مجموع شهر بی روحی است و هیچگونه فعالیت عادی در آن انجام نمی شود. در اکثر مواقع این شهر خلوت بوده و NPC هایی هم که در شهر حضور دارند فقط راه می روند و هیچ عملی انجام نمی دهند.
می توان گفت محیط بازی از نسخه های قبلی خود ضعیف تر است و نتوانسته به خوبی رضایت گیمرها را جلب کند. البته کیفیت ماشین های داخل بازی، رانندگی آنها و کنترل خیلی خوبی که دارند می توانند با موسیقی های دهه 60 و همچنین عدم حضور پلیس و ممانعت های آن، حس و حال و هیجان خوبی به گیمرها بدهند.
صدا گذاری
صداگذاری بازی مافیا 3 برخلاف نقاط ضعفی که برای آن بیان شد، یکی از ویژگی های مثبت بازی است. بازیکنان می توانند از نظر صدا یک تجربه بی نظیر داشته باشند و اتمسفر فوق العاده ای را حس کنند. صدای تمام کاراکترهای بازی با شخصیت آنها تطابق کامل دارد و همین صداگذاری عالی توانسته تاثیر بسیار زیادی در روایت داستان داشته باشد و به موفقیت بازی کمک بکند.
نتیجه گیری
به صورت کلی می توان گفت بازی مافیا 3 با وجود آنکه نتوانسته همانند نسخه های قبلی خود عمل کند از محبوبیت بالایی برخوردار است که به دلیل ویژگی های مثبت و منحصر به فرد آن مانند داستان عالی، گان پلی مناسب، صدا گذاری عالی، شخصیت پردازی بی نظیر و … است. بازی مافیا 3 را می توان نه به عنوان بهترین بازی و نه به عنوان بدترین بازی در سبک خود دانست ولی می توان به عنوان یک بازی متوسط روی آن حساب کرد و تجربه ای متفاوت با آن داشت. برای مشاهده دیگر مطالب نقد و بررسی بازی می توانید به سایت ایموجو مراجعه کنید.