دیسکورد چیست؟ معرفی نرم افزار ویژه ارتباط بین گیمرها
دیسکورد چیست؟ شاید نام این برنامه را شنیده باشید و برایتان سؤال شده باشد نرمافزار دیسکورد – DISCORD که در مدت زمان کوتاه ظهور خود توانسته سر و صدای زیادی کند، چیست و چه تفاوتی با سایر پلتفرمهای تعاملی دارد؟
این نرمافزار جدا از اینکه یک بستر امن، جذاب و کاربردی برای انتقال اطلاعات است، برای گیمرها ساخته شده و در سراسر جهان گیمرهای زیادی بر روی سرورهای دیسکورد فعال هستند. به همین واسطه، شناخت این نرمافزار برای گیمرها اهمیت زیادی دارد تا بتوانند با افرادی مانند خودشان تعامل داشته باشند.
در صورتیکه شما هم در مورد دیسکورد کنجکاو هستید، تا انتهای این نوشته از سری مقالات ایموجو با ما همراه باشید تا جزئیات این نرمافزار محبوب و کاربردی را برایتان تشریح کنیم.
دیسکورد چیست؟
دیسکورد در واقع یک پلتفرم برای چت کردن است که امکان چت کرده به صورت گروهی نیز در آن وجود دارد و اصلاً میتوان گفت که برای همین موضوع توسعه پیدا کرده. این نرمافزار توسط گیمرها تسخیر شده؛ البته که هیچ گونه محدودیتی برای فعالیت در دیسکورد وجود ندارد.
جدا از امکانات مهم دیسکورد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، موضوع مهم در رابطه با این نرافزار این است که در آن یک فضای گرم و صمیمی در بین افرادی وجود دارد که شاید اصلاً یکدیگر را نمیشناسند و تنها برای به اشتراک گذاشتن تجربیات گیمینگ یا تخصصی خود در آنجا گرد هم آمدهاند. با توجه به همه این موضوعات و پیش از بررسیهای بیشتر، به جرات استفاده از این نرمافزار را برای همه گیمرها توصیه میکنیم.
تاریخچه دیسکورد چیست؟
با توجه به جایگاه و محبوبیت نرمافزار دیسکورد، بررسی مختصر تاریخچه آن خالی از لطف نیست. جیسون سیتروئن، در سال 2015 برای اولین بار این نرمافزار را با شعار چت برای گیمرها (chat for gamers) راهاندازی کرد که از روی همین شعار میتوان نتیجه گرفت که هدف نرمافزار، ایجاد یک بستر برای برقراری ارتباط بین گیمرها بوده.
البته با گذشت زمان این نرمافزار دیگر تنها برای گیمرها مورد استفاده قرار نگرفت و امروزه شاهد حضور قشرهای دیگری نیز در دیسکورد هستیم. امروزه این نرمافزار بیشتر از 250 میلیون نفر کاربر فعال دارد و در ادامه به این که دلیل این همه محبوبیت دیسکورد چیست، پرداختهایم.
امکانات دیسکورد
تا به اینجا در ستایش نرمافزار دیسکورد سخن بسیار گفتیم اما نوبتی هم که باشد، باید به بررسی امکانات عمومی و ویژه این نرمافزار پرطرفدار بپردازیم. اگر از شخصی بپرسید که دلیل این همه محبوبیت دیسکورد چیست، احتمال انتظار داشته باشید در پاسخ بگوید امکانات متنوع؛ اما این پاسخ را نخواهید شنید! شاید برایتان عجیب باشد اما دیسکورد امکانات خیلی برجستهای ندارد و هستند نرمافزارهای زیادی که دقیقاً همین امکانات را به شما ارائه خواهند داد.
امکانات این نرمافزار به شرح زیر هستند:
- ایجاد کانال
- لایو استریم
- دیسکورد نیترو (غیر رایگان)
- ارسال انواع پیام (متنی، صوتی و ویدیویی)
- ایجاد سرور و کامیونیتی (فضاهایی بر روی دیسکورد متشکل از گروههایی با تمرکز روی یک موضوع خاص)
دیسکورد یک نرم افزار رایگان است؛ اما برخی قابلیتهای آن به صورت پولی قابل دسترس هستند. دیسکورد نیترو با پرداخت 5 دلار در ماه، امکان آپلود عکسهای حجیم تر و استریم با کیفیتتر را در اختیار کاربر قرار میدهد.
دلایل برتری دیسکورد نسبت به نرم افزارهای مشابه
همانطور که پیشتر مطالعه کردید، تفاوت خیلی زیادی بین نرمافزارهای دیگر و دیسکورد وجود ندارد و هنوز این سؤال پابرجا است که دلیل این همه محبوبیت دیسکورد چیست؟ خب تنها موردی که بتوان از نظر فنی به آن اشاره کرد، این است که دیسکورد دارای یک رابط کاربری زیبا، دلنشین و از همه مهمتر ساده است که هر گونه فعالیتی را سرعت میبخشد.
همچنین دیسکورد دارای یک سیستم جستجوی قدرتمند است و به سادگی میتوان افراد را در آن پیدا کرد.البته در این بین ابداً نباید از رباتهای موجود در نرمافزار دیسکورد چشم پوشی کرد؛ رباتهایی که هدف آنها راحتتر کردن تعامل بین افراد است.
معرفی کامل رباتهای دیسکورد و طرز کار آنها خود نیازمند نوشتهای جداگانه است و نمیتوان تنها در چند سطر به آن پرداخت اما به عنوان مثال، رباتی در دیسکورد وجود دارد که کاربر میتوان پیام خود را به صورت متنی وارد کند و سپس در گروه این پیام به صورت صوتی البته با صدای پیش فرض پخش شود.
دیسکورد دقیقا برای چه کسانی مناسب است؟
تا به اینجا به صورت اجمالی به این سوال پاسخ داده شد که کاربرد دیسکورد چیست. اما با همه این مفاهیم، بالاخره دیسکورد برای چه افرادی کاملاً توصیه میشود؟ بجز گیمرهایی که قصد دارند با یکدیگر تعامل داشته باشند، برای تولیدکنندگان محتوا، یوتیوبرها و استریمرها و متخصصین در حوزههایی مانند برنامه نویسی نیز توصیه میشود که در دیسکورد فعال باشند.
در دیسکورد بستری وجود دارد که استریمرها و یوتیوبرها بتوانند به خوبی با طرفداران خود ارتباط مستقیم برقرار کنند. خود دیسکورد نیز اهمیت ویژهای برای یوتیوبرها و استریمرها قائل است و امکاناتی را توسعه داده تا این افراد بتوانند حساب کاربری خود را با یوتیوب و توییچ همگامسازی کنند و این انعطافپذیری را میتوان دلیلی دیگر برای محبوبیت نرمافزار دیسکورد در نظر گرفت.
مصرف اینترنت دیسکورد
معمولاً هر زمان که فردی قصد نصب یک نرمافزار آنلاین را داشته باشد، یکی از اولین سؤالهایی که برایش پیش میآید میزان مصرف اینترنت آن نرمافزار است. نرمافزار دیسکورد نیز از این قاعده مستثنا نیست و باید به میزان مصرف اینترنت آن پرداخته شود. در رابطه با میزان مصرف اینترنت توسط نرمافزار دیسکورد، نمیتوان نظری قطعی دارد چرا ک فاکتورهای زیادی در این بین دخیل هستند.
اما اگر بخواهیم بررسی کنیم که قابلیتی با بیشترین میزان مصرف در دیسکورد چیست، میتوان در ابتدا لایو استریم و سپس تماسهای ویدیویی را نام برد. تماسهای ویدیویی تقریباً 270 مگ بر ساعت و تماسهای صوتی نیز تقریباً 25 مگ به ازای هر ساعت مصرف اینترنت دارند و پیامهای متنی نیز بین 28 تا 280 کیلوبایت، بسته به نوع پیام مصرف اینترنت دارند.
در این بین، نسخه دسکتاپ نرمافزار دیسکورد دارای مصرف اینترنت بیشتری است چرا که محدودیتهای حجمی برای تصاویر در آن وجود ندارد اما با وجود همه اینها، میتوان گفت که دیسکورد از نظر مصرف اینترنت بسیار بهینه و مناسب عملی میکند و نباید خیلی نگران حجم مصرفی اینترنت خود در این نرمافزار باشید.
همچنین بخوانید:کیس گیمینگ چیست و چه تفاوتی با کیس معمولی دارد؟
نصب و فعال سازی دیسکورد چیست؟
برای فعالیت در دیسکورد مانند هر پیامرسان دیگری، نیاز به ایجاد حساب کاربری در سایت discord میباشد یا حتی میتوانید نرمافزار دیسکورد را نصب کرده و اکانت خود را بسازید. دیسکورد هم به صورت تحت وب اجرا میشود و هم تحت سیستم عاملهای کامپیوتر و موبایل تنها کافی است تا از مارکتهای معتبر مانند گوگل پلی برنامه را دریافت و نصب کنید؛ البته لازم به ذکر است که فرایند نصب دیسکورد روی کامپیوتر هم به همین سادگی است.
روش نصب دیسکورد روی موبایل
برنامه دیسکورد را از طریق فروشگاههای ایرانی نمیتوانید نصب یا دانلود کنید. تنها را استفاده از پلیاستور اندروید یا اپاستور iOS براساس نوع موبایلتان خواهد بود. پس از اینکه موفق به دانلود دیسکورد شدید، برای ورود و استفاده از امکانات آن باید حساب کاربری بسازید.
دانلود رایگان دیسکورد از گوگلی پلی
دانلود دیسکورد از اپ استور برای ios
اما اگر مشتاق هستید بدانید که قدم بعدی نصب دیسکورد چیست، قدری صبر کرده و ابتدا آی پی خود را تغییر دهید؛ چرا که متاسفانه این نرمافزار در ایران فیل*تر است!پس از اینکه با آی پی غیر ایرانی توانستید به سرورهای دیسکورد متصل شوید، نیاز است تا در ابتدا ایمیل یا شماره تلفن خود را برای ساخت اکانت ارائه بدهید.
در قدم بعدی نام کاربری، رمز عبور و تاریخ تولد خود را وارد و سپس با تیک گزینه پذیرش قوانین (در صورت بدون مشکل بودن اطلاعات وارد شده) و تایید فرایند، اکانت شما ساخته و ایمیل تاییدی برای شما ارسال میشود که از طریق آن میتوانید ثبت نام خود را تکمیل کنید.
این مراحل قطعاً برای شما آشنا هستند چرا که تقریباً همه نرمافزارهای مشابه دیگر نیز مراحلی به این صورت دارند.
مفاهیم مهم پلتفرم دیسکورد چیست؟
همانقدر که دیسکورد یک نرمافزار با رابط کاربری ساده است، به واسطه توسعه یکسری امکانات از جمله شرایط گروههای کاربری درون برنامه، شاید باعث سردرگمی کاربران شود. به همین دلیل برخی مفاهیم نا آشنای دیسکورد در ادامه معرفی شدهاند.
1- سرور در دیسکورد
با ورود به حساب کاربریتان، از شما درخواست میشود که یک سرور بسازید. البته میتوانید از طریق دعوتنامه به یک سرور متصل شوید. اما اگر میپرسید که سرور دیسکورد چیست; باید بگوییم که سرورها مهمترین بخش در دیسکو هستند که شرایطی مانند گروهها در سایر نرمافزارهای چت داشته، و البته که تفاوتهایی نیز دارند. به عنوان مثال، امکان ارائه کانال در سرورها وجود دارد تا سازندگان یک سرور بتوانند محصولات یا خدمات خود را بهتر به جامعه کاربری خود معرفی کنند.
2- کامیونیتی در دیسکورد
از دیگر مفاهیم دیسکورد چیست؟ کامیونیتی یا جامعه کاربری، فضاهایی شبیه به سرورها هستند با یکسری تفاوتها. سرورها برای تعداد اعضا محدودیتهایی دارند و این محدودیتها در کامیونیتیها وجود ندارد و به راحتی هزاران نفر میتوانند در کامیونیتیهای شما عضو شوند.
کامیونیتی سرورها بر روی سرورها ساخته میشوند و شما میتوانید یکسری کانالهایی نیز برای ارائه قوانین و اطلاعات بر روی آنها بسازید. به عنوان مثال، در هر کامیونیتی سروری باید یک کانال برای ارائه قوانین به اعضا وجود داشته باشد و سایر موارد اینچنینی.
3- لایو استریم
به احتمال زیاد تاکنون نام این مورد را شنیده باشید چرا که قابلیت لایو استریم در نرمافزارهای زیاد دیگری نیز ارائه میشود که شرایطی تقریباً مشابه با دیسکورد هم دارند. قابلیت لایو استریم، قابلیتی است که تحت آن میتوانید گیم پلی خود را به صورت زنده در اختیار کاربران خود در دیسکورد قرار دهید.
این قابلیت هم به صورت رایگان و هم به صورت اشتراکی در اختیار شما قرار میگیرد و اگر بخواهیم بگوییم که تفاوت استریم رایگان با غیر رایگان دیسکورد چیست، تنها میتوان گفت که حالت غیر رایگان کیفیت صدا و تصویر بهتری دارد و نه هیچ چیز دیگر.
جمع بندی نهایی
دیسکورد چیست؟ یک نرمافزار چت گروهی است که در ابتدا تنها برای گیمرها توسعه داده شد؛ البته که امروزه نیز در تسخیر تعداد زیادی از گیمرها است اما در پاسخی کلی به سؤال دیسکورد چیست، میتوان گفت که نرمافزاری برای چت در حوزههای تخصصی از گیمهای مختلف گرفته تا برنامهنویسی و برخی صنایع، هر کدام دارای سرورهای خاصی بر روی نرمافزار دیسکورد هستند که میتوانید به سادگی به آنها متصل شده و با توجه به قابلیتهایی همچون ارسال انواع پیام، لایو استریم، ایجاد کانال و سرور و موارد دیگر به تعامل به افرادی مانند خود بپردازید.
با توجه به همه مزایای این نرمافزار، توصیه میشود هرچه سریعتر آن را نصب کرده و به سرورهای مورد نظر خود بروید و حتماً تجربیات خود را در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارید.