AD

نکاتی که قبل از انتخاب هارد اکسترنال باید دانست!

0 742

هارد اکسترنال بهترین گزینه برای برطرف کردن نیاز به حافظه جانبی و نیاز روز افزون به اطلاعات شخصی است. در گذشته اغلب مردم از فلش مموری‌ها استفاده می‌کردند. به صورت کلی فلش مموری به دلیل قابل حمل بودن مورد پسند  بسیاری قرار می‌گیرد. اما امروزه اغلب کاربران نیاز به فضایی دارند که از فلش مموری‌ها ساخته نیست. شایان ذکر است که هر هارد اکسترنالی نیز برای هر شخصی مناسب نیست. لذا تیم تولید محتوای ایموجو در این مقاله، راهنمای انتخاب هارد اکسترنال برای تجربه خریدی بهتر برای شما شرح داده است.

 

راهنمای انتخاب هارد اکسترنال

هارد اکسترنال چیست؟

قبل از خرید یک هارد اکسترنال بهتر است تا با ساختار داخلی آن نیز آشنایی داشته باشید. به صورت کلی یک هارد اکسترنال از حافظه‌ای تحت عنوان هارد که در کامپیوتر و لپ تاپ وجود دارد تشکیل می‌شود. در برخی از مدل‌ها نیز در هارد اکسترنال از حافظه‌های SSD استفاده شده است. تفاوت عمده هارد اکسترنال با هارد معمولی، نحوه اتصال و دسترسی به اطلاعات آن است. به صورت کلی هارد معمولی از طریق سوکت‌های مخصوص به سیستم متصل می‌شود. به عبارتی بایستی برای اتصال آن به کامپیوتر رومیزی بایستی قاب کیس را باز کنید. همینطور برای اتصال هارد لپ تاپ نیز بایستی قاب لپ تاپ نیز باز شود.

 

اما اتصال هارد اکسترنال به سیستم از طریق یک کابل جانبی امکان پذیر است. اغلب مدل‌های این نوع هارد با یک کابل USB ساده قابلیت اتصال به سیستم را دارند. شاید نگران چند هارد معمولی و دسترسی سخت به اطلاعات آن‌ها در سیستم خود باشید. اما برای چنین مشکلی نیز راه حل وجود دارد. در صورتی که حافظه جانبی شما اکسترنال نباشد، با هزینه جزئی می‌توان یک قاب اکسترنال تهیه کرد. در این صورت می‌توانید به راحتی از داشتن یک هارد اکسترنال بهره مند شوید.

 

انواع و ظرفیت هارد اکسترنال

این نوع هارد به صورت کلی چند دسته بندی دارد. یکی از انواع آن نیز هارد آداپتوری است. این نوع هارد در داخل خود یک هارد اینترنال دارد. لذا برای تامین انرژی مورد نیاز، نیاز به یک منبع تغذیه خارجی و یک آداپتور دارد. در برخی از مدل‌ها نیز به جای استفاده از هارد داخلی 3.5 اینچی از یک هارد 2.5 اینچی استفاده می‌شود. هارد نوت بوک 2.5 اینچی در واقع همان هارد لپ تاپ است. این نوع از هارد به انرژی بالایی نیاز ندارد. لذا انرژی مورد نیاز خود را از طریق رابط تامین می‌کند.

انواع و ظرفیت هارد اکسترنال

یکی از مهم‌ترین نکات برای تشخیص مناسب بودن یک هارد اکسترنال، میزان ظرفیت آن است. لذا از طرفی بایستی بر اساس هزینه ای که در نظر گرفته‌اید، ظرفیت لازم را داشته باشید. از طرفی نیز بایستی به این توجه کنید که پس از مدت کوتاهی به مشکل کمبود فضای ذخیره سازی نخورید. به صورت کلی این نوع هارها از ظرفیت 500 گیگابایتی در بازار موجود هستند. حداکثر ظرفیت موجود نزد تکثر فروشندگان نیز معادل 10 ترابایت است. کاربران می‌توانند بر اساس میزان قیمت و نیاز خود به ظرفیت، یکی از انواع موجود در بازار را انتخاب نمایند.

 

میزان سرعت هارد اکسترنال

بررسی میزان سرعت در خصوص هاردها بر اساس معیارهای متفاوتی انجام می‌شود. در این بخش منظور از سرعت، سرعت گردش دیسک هارد می‌باشد. اغلب سرعت گردش این دیسک بین 5400 تا 7200 دور در دقیقه است. طبیعتا هاردی که سرعت آن 7200 دور باشد، سرعت بالایی در بارگیری و بارگذاری اطلاعات خواهد داشت. این نکته تنها در هارد external صدق می‌کند. چرا که ساختار هارد SSD متفاوت است. هارد SSD به دلیل ساختار خاص خود از سرعت بالاتری بهره می‌برد. ممکن است که نظر کاربران به هارد SSD جلب شود اما نکته مد نظر، قابل حمل بودن و نحوه اتصال به سیستم‌های کامپیوتری است.

 

رابط‌های هارد اکسترنال

رابط اتصال هر یک از انواع هارد اکسترنال بر اساس دستگاه مورد نطر متفاوت است. هارهای معمولی که با سرعت دیسک 5400 دور در دقیقه تولید می‌شوند اغلب از پورت USB 2.0 استفاده می‌کنند. این پورت در تمامی کامپیوترهای خانگی و گیمینگ موجود است و مشکلی درذ اتصال آن وجود نخواهد داشت. سرعت انتقال اطلاعات این پورت معادل 480 مگابیت در ثانیه می‌باشد. ناگفته نماند که هاردهای external جدید در بازار از پورت بروزتری به عنوان USB 3.0 استفاده می‌کنند. این پورت نیز سرعتی معادل 5 گیگابیت در ثانیه را ساپورت می‌کند. در صورتی که مادر بورد کامپیوتر دارای این پورت باشد، سرعتی چند برابری را تجربه خواهید کرد.

Thunderboltپورت و type c

برخی از انواع این هارد با پورت USB 3.1 نیز تولید می‌شوند. این پورت نسخه بهبود یافته خود است. در واقع به دلیل بالا بودن تعداد کاربرانی که از پورت USB 3.0 بهره مند هستند، اغلب انواع هارد external با پورت USB 3.0 ائولید و به بازار عرضه می‌شوند. در صورتی که سیستم بتواند از اتصال پورت USB 3.1 پشتیبانی کند، کاربران از سرعتی معادل 10 گیگابیت بر ثانیه بهره مند می‌شوند. این سرعت معادل 2 برابر مدل قبلی این پورت می‌باشد. آخرین پورت عرضه شده در هاردهای اکسترنال نیز Thunderbolt است که سرعت آن با USB type C تقریبا برابری می‌کند. اما به دلیل انحصاری بودن این پورت در دستگاه‌های برند اپل، اغلب کاربران نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

 

بهترین برندهای تولید کننده هارد اکسترنال

وسترن دیجیتال

برندهای مختلفی در بازار موجود هستند که انواع لوازم جانبی را تولید و عرضه می‌کنند. اما ممکن است به برخی از محصولات ارزان نیز بر بخورید. این محصولات برای برندهای متفرقه هستند و بسیاری از آن‌ها کارایی لازم را ندارند. لذا بهتر است به دنبال بهترین برندهای موجود باشید که از قبل شناخته شده‌اند. برندهای بزرگ با بررسی و آزمایشات گوناگون، بهترین محصولات را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.
بهترین برندهای هارد اکسترنال موجود در بازار عبارتند از:

  • ای دیتا (Adata)
  • توشیبا (Toshiba)
  • وسترن دیجیتال (western digital)
  • سیگیت (Seagate)
  • سیلیکون پاور (silicon power)

 

سخن پایانی

قبل از خرید هر یک از لوازم الکترونیکی بهتر است در خصوص آن اطلاعاتی به دست آورید. چرا که به دلیل تنوع بالا در محصولات و برندها بایستی که مناسب‌ترین گزینه را با بودجه خود انتخاب نمایید. خرید هارد نیز مانند سایر لوازم الکترونیکی از این قائده پیروی می‌کند. لذا توصیه می‌شود قبل از اقدام به خرید،با استفاده از راهنمای انتخاب هارد اکسترنال، محصولات مختلف را در فروشگاه‌های آنلاین بررسی نمایید. مجموعه emojo در دنیای گیمینگ همراه شما کاربران عزیز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.