AD

آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟

0 142

امروزه یکی از مسئله‌های بسیار مهم جوانان اعتیاد به بازی است که خانواده‌ها را نگران کرده.اعتیاد به بازی خطرات بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. هر انسانی به هر چیزی اعتیاد پیدا کند حتی از نوع خوب تفاوتی ندارد، اعتیاد بسیار خطرناک است. امروزه خانواده‌ها باید مراقب کودکان و نوجوانان خود که در خانه هستند باشند تا فرزندشان اعتیاد به بازی پیدا نکند.

خانواده در بیشتر مواقع دیر متوجه این خطر می‌شوند و هنگام مشاهده عوارض نمی‌دانند که فرزندشان دچار اعتیاد به بازی شده است و سریعاً اقدام به درمان نمی‌کنند. یکی از سؤالاتی که ذهن اکثر خانواده‌ها را مشغول کرده این است که آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟ در این بخش قصد داریم به طور کامل به این موضوع بپردازیم تا خانواده‌ها بتوانند جواب سؤال خود را بیابند.با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید و بیشتر مراقب فرزندانتان هنگام بازی‌کردن با رایانه و گوشی باشید.

علائم اعتیاد به بازی در جوانان

آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟

یکی از دغدغه بزرگ خانواده‌ها ندانستن علائم اعتیاد به بازی در جوانان است. خانواده‌ها نمی‌توانند به‌راحتی و بدون دانستن علائم متوجه شوند که فرزندشان دچار اعتیاد به بازی است یا خیر؛ به همین دلیل در این بخش قصد داریم علائم اعتیاد به بازی را به طور کامل به شما معرفی کنیم تا در صورت مشاهده آن‌‌ها در رفتار فرزندتان متوجه اعتیاد او شوید و سریعاً برای درمان اقدام کنید.

تمایل و علاقه شدید به بازی

جوانانی که دچار این اعتیاد هستند نمی‌توانند از بازی دور بمانند و زمان‌های بسیار زیادی را مشغول بازی‌کردن هستند و در مواقعی که از آن‌ها دور هستند تمایل شدیدی پیدا می‌کنند که یک بازی را شروع کنند یا بسیار ناراحت و بی‌حوصله هستند که نمی‌توانند دوری را تحمل کنند. در این مواقع آن‌ها ناراحت و مضطرب هستند که نشان‌دهنده اعتیاد به بازی است.

نداشتن کنترل بر روی زمان

افرادی دچار اعتیاد هستند که به زمان هیچ اهمیتی نمی‌دهند و نمی‌توانند تایم بازی خود را کنترل کنند و زمان‌های بسیار زیادی را مشغول بازی‌کردن هستند بدون این که به ساعت توجهی داشته باشند.

پناه‌بردن به بازی

در مواقعی که مشکلی به وجود می‌آید جوانانی که دچار اعتیاد به بازی هستند برای آرام‌کردن خود و فرار از مشکل به بازی پناه می‌برند تا بتوانند مسئله به وجود آمده را فراموش کنند که این کار بسیار خطرناک است و احتمال تأثیر بر روی زندگی آن‌ها را دارد.جوانان با بازی‌کردن از دست مشکلات فرار می‌کنند و نمی‌توانند با آن‌ها مواجه شوند.

دفاع از کار خود

جوانان زمانی که زمان خود را با بازی‌کردن بیش از اندازه از دست می‌دهند و در مواقعی که فردی به آن‌ها اعتراض می‌کند آن‌ها سریعاً از کار خود دفاع می‌کنند و اجازه نمی‌دهند فردی به آن‌ها برای بازی‌کردن اعتراض کند و این نشان‌دهنده اعتیاد فرد به بازی است.

آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟

آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟

یکی از بزرگ‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض و تأثیر بازی بر روی جوانان ایجاد افسردگی یا پرخاشگری در آن‌ها است. این مسئله ذهن خانواده‌ها را مشغول کرده است و دلیل آن پرخاشگری و افسردگی فرزندانشان است که دچار اعتیاد به بازی هستند. این مشکل رایج‌ترین عوارض بازی‌کردن بیش از اندازه است که باعث می‌شود فرد نتواند از زندگی خود لذت ببرد.

اکثر بازی‌هایی که در بازار وجود دارند از نوع جنگی هستند و اگر فرد مبتلا اعتیاد به بازی‌های اکشن و جنگی داشته باشد پرخاشگری او بیشتر می‌شود و نمی‌توان به‌راحتی در مقابل آن ایستاد؛ بازی تأثیر بسیار زیادی در روحیه انسان دارد و زمانی که شخصی زمان بسیار زیادی را مشغول بازی‌کردن است روحیه آن تأثیرات بازی را دریافت می‌کند که باعث پرخاشگری و افسردگی در آن‌ها می‌شود.

تأثیرات اعتیاد به بازی بر روی روحیه جوانان

بازی‌کردن بیش از اندازه در تایم‌های طولانی علاوه بر ایجاد افسردگی و پرخاشگری تأثیرات و عارضه‌های دیگری نیز دارد. در این بخش با سایر تأثیراتی که اعتیاد به بازی با خود به همراه دارد می‌پردازیم تا به طور کامل با خطرات آن آشنا شوید و اگر فرزندتان دچار این مشکل است هرچه سریع‌تر اقدام به درمان آن کنید و اجازه ندهید این مشکل بزرگ‌تر شود.

منزوی و گوشه‌گیر شدن

یکی از تأثیرات منفی که بازی‌کردن بیش از اندازه بر روی جوانان می‌گذارد منزوی شدن آن‌ها است. جوانانی که دچار اعتیاد به بازی می‌شوند نمی‌توانند دیگر به‌راحتی در جمع‌های خانوادگی حضور پیدا کنند و آن‌ها گوشه‌گیر می‌شوند. روابط عاطفی در آن‌ها کم‌رنگ می‌شود و نمی‌توانند احساسات خود را بروز دهند.

این منزوی شدن و دوری از خانواده باعث می‌شود بعد از گذر زمان فرد دچار افسردگی شدید شود. برخی از جوانان احساس می‌کنند با بازی‌کردن احساسات خوبی به دست میاورند و در جمع‌ها حضور پیدا نمی‌کنند که دلیل آن اعتیاد به بازی است و به همین دلیل از این که احساسات خود را بروز دهند فراری هستند و تایم خود را با بازی‌کردن از روی عادت سپری می‌کنند.

افت تحصیلی

یکی دیگر از تأثیرات منفی اعتیاد به بازی افت تحصیلی جوانان است. افرادی که زمان خود را بیشتر با بازی‌کردن سپری می‌کنند؛ نمی‌توانند به‌خوبی تمرکز داشته باشند و ذهن آن‌ها همیشه مشغول بازی است و در تایم‌هایی که مشغول بازی‌کردن نیستند از روی عادت، ذهن آن‌ها به بازی‌ها فکر می‌کند و اجازه نمی‌دهد فرد به عوامل دیگری فکر کندو این باعث می‌شود در درس‌ها نیز دچار مشکل شوند و نتوانند آن‌ها را درک کنند.

چاقی و چرب شدن بدن

آیا اعتیاد به بازی می‌تواند منجر به افسردگی یا پرخاشگری در جوانان شود؟

بدن نیاز به تحرک دارد و افرادی که به بازی اعتیاد دارند بیشترین تایم خود را بدون این که تحرکی داشته باشند در حال بازی‌کردن هستند و به همین دلیل سوخت‌وساز بدن آن‌ها کاهش میابد و باعث می‌شود آن‌ها دچار چاقی شوند. همان‌طور که می‌دانید زمانی که بدن سوخت‌وساز نداشته باشد چربی انباشته می‌شود و بعد احتمال بروز بیماری‌های مختلف بسیار زیاد است.

نکته: به این نکته دقت کنید بازی کردن بد نیست و اگر به اندازه و با کنترل زمان انجام شود نه تنها عوارض و خطری ندارد بلکه باعث ایجاد احساسات خوب و تاثیرات مثبت می‌شود. بازی حس بسیار عالی را به انسان انتقال می‌دهد و می‌توان با کمی بازی کردن به ذهن خود آرامش داد اما زمانی که خارج از کنترل باشد و اعتیاد به وجود بیاید تاثیرات منفی با خود به همراه دارد.

جمع‌بندی

بازی‌ لذت‌بخش است؛ اما باید زمان را کنترل کرد و یک تایم را برای بازی کردن مشخص کرد.امروزه جوانان بسیار زیادی دارای اعتیاد به بازی هستند و خانواده‌ها این دغدغه بسیار بزرگ و مهم را دارند و باید به آن‌ها بگویم اعتیاد به بازی خطرناک است و باید فرد مبتلا هرچه سریع‌تر درمان شود. اگر فرزند شما دارای علائم اعتیاد به بازی هست نگران نباشید اگر سریعاً درمان آن را شروع کنید می‌توانید از خطرات و تأثیرات آن جلوگیری کنید.

اعتیاد به بازی عوارض بسیار زیادی دارد و یکی از آن‌ها که در اکثر افراد مبتلا ایجاد می‌شود و باعث نگرانی خانواده‌ها شده، پرخاشگری و افسردگی است. اکثر جوانانی که اعتیاد به این تفریح را دارند رفتارهای پرخاشگرانه‌ای دارند و بعد از مدتی دچار افسردگی می‌شوند که خطرناک است و باید شروع به درمان آن‌ها کنیم. امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.