چگونه بفهمیم چه کارت گرافیکی در رایانه شخصی ما وجود دارد
اجزای متعددی یک کامپیوتر را میسازند که مهم ترین آنها عبارتند از CPU، GPU، RAM و بخش ذخیره سازی. این قطعات نه تنها نقشی اساسی در عملکرد کلی رایانه شخصی شما دارند، بلکه ارتقاء آنها در رایانههای رومیزی نیز آسان است. برای کسانی که بازیهای سنگینی انجام میدهند، ویدیوها را ویرایش میکنند مدلسازی سهبعدی انجام میدهند، کارت گرافیک یکی حیاتیترین اجزای رایانه است.
دانستن اینکه چه کارت گرافیکی در رایانه دارید میتواند از چند جهت مفید باشد. اول اینکه میتواند به شما کمک کند بفهمید که آیا رایانه شما میتواند بازیهای خاصی را انجام دهد یا خیر. پلتفرمهایی مانند Steam تنظیمات سخت افزاری توصیه شده و تنظیمات سخت افزاری حداقل را برای اکثر بازیها فهرست میکنند و این به عنوان یک راه خوب برای تشخیص اینکه آیا باید این تایتل را خریداری کنید یا خیر، عمل میکند. اطلاع از مشخصات رایانه شخصی نیز به شما کمک میکند تا به روز رسانیهای مناسب را انتخاب کنید.
اگر صاحب یک لپ تاپ ویندوزی یا رایانه رومیزی هستید، راههای متعددی وجود دارد تا بفهمید در سیستم شما از کدام قطعات سخت افزاری استفاده میشود. در پایان این مقاله، میتوانید علاوه بر اطلاعات مفید دیگری مانند مقدار VRAM، بررسی کنید که چه کارت گرافیکی در رایانه شما است.
اطلاعات GPU خود را در Task Manager مشاهده کنید
راههای مختلفی برای باز کردن Task Manager برای بررسی مشخصات رایانه شخصی وجود دارد: میتوانید این کار را با جستجوی آن در منوی Start یا با زدن کلیدهای میانبر صفحه کلید Ctrl + Shift + Esc انجام دهید. برای مشاهده اطلاعات کارت گرافیک خود از طریق Task Manager در ویندوز این مراحل را دنبال کنید:
- در رایانه شخصی خود، Task Manager را اجرا کنید همچنین میتوانید با کلیک راست بر روی یک ناحیه خالی در نوار وظیفه، میانبر آن را پیدا کنید.
- به طور پیش فرض، Task Manager لیستی از برنامهها و فرآیندهای در حال اجرا را به شما نشان میدهد.روی نماد منوی همبرگر در سمت چپ کلیک کنید تا تبهای مختلف باز شود.
- به تب Performance بروید.
- روی GPU کلیک کنید تا به بخش آمار کارت گرافیک خود بروید.
Task Manager نام کارت گرافیک شما را در گوشه سمت راست بالای پنجره برنامه، در کنار چندین نمودار که جزئیات استفاده از آن را نشان میدهد، نمایش میدهد. اگر به پایین اسکرول کنید، میتوانید علاوه بر اطلاعات مربوط به نسخه درایور، نگاهی اجمالی به استفاده از GPU و میزان حافظه ویدئویی اختصاصی آن داشته باشید. Task Manager ابزار قدرتمندی است که میتواند به شما کمک کند تا میزان استفاده از پتانسیل GPU خود را کنترل کنید. سپس میتوانید تصمیم بگیرید که آیا به ارتقاء آن نیاز است یا خیر.
روشهای دیگر برای دستیابی به این سوال که چه کارت گرافیکی دارید
Task Manager تنها یکی از مکانهایی است که میتوانید اطلاعات سخت افزاری رایانه شخصی خود را در آن قسمت بیابید. اگر تنها چیزی که به آن اهمیت میدهید این است که بدانید رایانه شما چه پردازنده گرافیکی دارد، میتوانید با دنبال کردن این مراحل، آن را در اپ Settings جستجو کنید:
- در رایانه شخصی یا لپ تاپ رومیزی ویندوز خود، اپ Settings را اجرا کنید.
- به System > Display بروید.
- به پایین اسکرول کنید و روی گزینه Advanced display کلیک کنید.
- در قسمت Display Information میتوانید نام کارت گرافیک خود را ببینید
این منو اطلاعات بیشتری در مورد وضوح و نرخ تازه سازی مانیتور شما نشان میدهد. داشتن یک مانیتور سازگار و یک کارت گرافیک مناسب کافی نیست، گاهی اوقات، باید نرخ رفرش را در رایانه ویندوزی خود تغییر دهید تا از سخت افزار آن حداکثر استفاده را ببرید.
همچنین میتوانید برنامه Device Manager را در ویندوز جستجو کنید تا تمام اجزای داخلی و هر سخت افزار خارجی متصل به دستگاه شما را مشاهده کنید. برای مشاهده نام کارت گرافیک خود، Display adapter را باز کنید. دوبار کلیک کردن روی آن به شما امکان میدهد این درایور را بهروزرسانی یا بازگردانی کنید.
اطلاعات بیشتری در مورد کارت گرافیکی در رایانه خود به دست بیاورید
در حالی که ویندوز در فهرست کردن تمام اجزای سختافزار و نسخههای درایور مرتبط با آنها مناسب عمل میکند، گاهی اوقات ممکن است نیاز به اطلاعات کمی بیشتر داشته باشید. برای مشاهده اطلاعات دقیق در مورد کارت گرافیک خود، میتوانید GPU-Z را که یک نرم افزار کاربردی رایگان است، دانلود کنید. دستورالعملهای روی صفحه را دنبال کنید و پس از نصب، میتوانید این برنامه را اجرا کنید تا مشخصات مختلف GPU خود را مشاهده کنید. تب Sensors اطلاعاتی مانند سرعت پردازشگر GPU، سرعت فن، میزان سودمندی و میزان انرژی که کارت گرافیک شما میکشد را نمایش میدهد.
علاوه بر این، میتوانید اپلیکیشن GeForce Experience را برای پردازندههای گرافیکی Nvidia یا ابزار AMD Software: Adrenaline Edition برای کارتهای Radeon نصب کنید. این برنامهها به شما امکان میدهند تنظیمات گرافیکی را برای هر بازی که نصب کردهاید بهینه کنید. اگرچه برای دریافت بهروزرسانی درایور برای GPU خود به نرمافزار اختصاصی نیاز ندارید، اما این برنامهها تجربه را روانتر میکنند و ویژگیهای دیگری مانند ضبط بازی یا اورکلاک کردن GPU را ارائه میکنند.
سوالات متداول
چگونه بفهمم چه کارت گرافیکی روی سیستم من نصب است؟
میتوانید از Task Manager، Settings یا Device Manager در ویندوز استفاده کنید.
آیا میتوانم کارت گرافیک لپتاپ خود را ارتقا دهم؟
معمولاً خیر، زیرا اکثر لپتاپها دارای GPU یکپارچه یا لحیمشده روی مادربرد هستند.
چرا باید مشخصات کارت گرافیک خود را بدانم؟
برای اطمینان از اجرای بازیها، بهینهسازی عملکرد و تصمیمگیری درباره ارتقا سختافزار