AD

کپچر کارت چیست و چه کاربردی در بازی های ویدیویی دارد؟

10 1,197

امروزه استریم در شبکه‌های اجتماعی نظیر یوتیوب بسیار همه‌گیر شده است. برای این کار به تجهیزات مختلفی نیاز دارید. اگر به طور حرفه‌ای کار تولید محتوای ویدیویی را انجام می‌دهید، یکی از مهم‌ترین ابزاری که باید داشته باشید کپچر کارت است. چه در حال ضبط فیلم از پلی استیشن ۵ باشید تا آن را در کانال یوتیوب‌تان اشتراک گذاری کنید، چه با دوربین DSLR در حال ضبط یک برنامه آشپزی باشید، برای آسان‌تر شدن کارتان و ثبت این لحظات وجود کپچر کارت ضروری است.

 

کپچر کارت چیست؟

کپچر کارت چه کاری انجام می دهد؟

کپچر کارت (Capture Card) که با نام ویدیو کپچر نیز شناخته می‌شود یک سخت افزار است که به دستگاه‌هایی نظیر کامپیوتر، لپ تاپ، کنسول بازی، دوربین DSLR و… متصل می‌شود. کپچر کارت این امکان را فراهم می‌کند تا سیگنال‌های ویدیویی را از این دستگاه‌ها ضبط و ذخیره کنید.

کپچر کارت دو عملکرد مهم دارد:

  1. محتوای ویدیویی که روی صفحه کامپیوتر، دوربین یا کنسول نمایش داده می‌شود را ضبط و رمزگذاری می‌کند.
  2. داده‌های ضبط شده را در سیستم ذخیره می‌کند یا آن‌ها را در سرویس‌های استریم آپلود می‌کند.

 

نکات مهم قبل از خرید کپچر کارت

اگر می‌خواهید برای بالا بردن کیفیت محتوای تولید شده، کپچر کارت خریداری کنید، قبل از خرید باید به یک سری نکات مهم توجه کنید. نکات زیر به شما کمک می‌کنند تا کپچر کارت مناسبی را خریداری کنید که متناسب با نیازهایتان است:

۱_ کپچر کارت اینترنال یا اکسترنال

یکی از اولین و مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید در مورد آن تصمیم بگیرید این است که یک کپچر کارت اکسترنال می‌خواهید یا اینترنال. همانطور که از اسم کپچر کارت اینترنال پیداست، باید آن را به صورت داخلی در رایانه شخصی قرار دهید. مدل‌های اینترنال به جز رایانه شخصی روی سایر پلتفرم‌ها قابل استفاده نیستند.

به همین خاطر اگر قصد دارید برای استریم کردن از پلی استیشن یا لپ تاپ استفاده کنید باید سراغ کپچر کارت اکسترنال بروید. انواع اکسترنال را می‌توانید با کمک پورت‌های HDMI یا USB به لپ تاپ، کنسول و رایانه متصل کنید.

 

۲_ کیفیت تصویر

یکی دیگر از عواملی که هنگام خرید نباید از آن غافل شوید این است که کپچر کارت مورد نظر می‌تواند از چه کیفیت تصویری پشتیبانی کند. این که چه کیفیت تصویری برای شما مناسب‌تر است به نیازهایتان بستگی دارد. برای مثال اگر دوربینی با رزولوشن 4K دارید یا این که سیستمی دارید که می‌تواند بازی‌های 4K را رندر کند، کپچر کارت‌های 4k انتخاب بهتری برای شما هستند.

اما اگر دنبال یک گزینه مقرون به صرفه هستید و به ذخیره و آپلود ویدیوهایی با رزولوشن فول اچ دی رضایت می‌دهید، بهتر است کپچر کارت‌های FHD را خریداری کنید. توصیه می‌شود کپچر کارتی را خریداری کنید که حداقل کیفیت 1080p و ۶۰ فریم بر ثانیه را داشته باشد.

 

۳_ سازگاری با پلتفرم

قبل از خرید کپچر کارت باید ببینید که آیا با دستگاه مد نظرتان سازگار است یا نه. هر سیستم عاملی با برخی از انواع کپچر کارت سازگار است و نمی‌توانید تمام مدل‌ها را به سیستم‌تان متصل کنید.

در قسمت عقبی بسته بندی کپچر کارت یا در وبسایت سازنده، اطلاعات کاملی در خصوص کپچر کارت و دستگاه‌های سازگار با آن درج شده است.

 

۴_ قیمت

مسلما هر چه هزینه بیشتری پرداخت کنید می‌توانید کپچر کارت باکیفیت‌تری را خریداری کنید. اما باید بدانید که همیشه خرید کپچر کارت گران قیمت بهترین راه حل نیست و باید قبل از خرید، سطح نیاز و سایر تجهیزات دستگاه‌تان را مد نظر بگیرید. برای مثال اگر کنسول یا کامپیوترتان قدیمی است و نمی‌تواند از رزولوشن 4K پشتیبانی کند، نیازی به پرداخت هزینه بالا برای خرید کپچر کارت‌های 4K ندارید. اما اگر می‌خواهید در آینده نزدیک تجهیزات‌تان را ارتقاء دهید، می‌توانید این مدل‌ها را خریداری کنید.

 

۵_ توانایی ضبط از چند منبع

یکی دیگر از نکاتی که قبل از خرید باید در نظر بگیرید این است که می‌خواهید از این ابزار برای چه تعداد منبع استفاده کنید. برخی از کپچر کارت‌ها قابلیت ضبط همزمان از چندین منبع را دارند.

این در حالیست که برخی دیگر فقط می‌توانند یک منبع را ضبط کنند. در این شرایط اگر می‌خواهید به صورت همزمان روی دو دستگاه یا پلتفرم استریم را انجام دهید، باید برای هر کدام یک کپچر کارت جدا خریداری کنید.

 

۶_ میزان لگ

مقدار لگ یا تاخیر ورودی بین پروسه ضبط و نمایش تصویر از اهمیت زیادی برخوردار است. لگ به این معناست که پخش و نمایش ویدیوی ضبط شده روی منبع تصویری چقدر طول می‌کشد. مسلما هر چه لگ کمتر باشد بهتر است. لگ به طور استاندارد حدود ۳۰ میلی ثانیه است. اما اگر می‌خواهید بازی‌های رقابتی را انجام دهید به لگ پایین‌تر نیاز است. در این شرایط بهتر است مقدار لگ کمتر از ۱۵ میلی ثانیه باشد.

 

کاربرد کپچر کارت در بازی‌های ویدیویی چیست؟

گیمرهایی که حرفه‌ای هستند صحنه بازی را ضبط می‌کنند و آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. گیمرها این کار را برای معرفی بازی، کمک به دیگران در عبور از مراحل، تولید محتوا برای صفحه گیمینگ و… انجام می‌دهند. اگر شما هم گیمر هستید به کپچر کارتی نیاز دارید که متناسب با کنسول‌تان است‌. این نوع کپچر کارت را با نام گیم کپچر می‌شناسند.

البته باید به خاطر داشته باشید که کنسول‌های جدیدی که پورت HDMI دارند را نمی‌توان به هر کپچر کارتی متصل کرد. در این شرایط باید از سخت افزاری استفاده کنید که با مشخصات خروجی کنسول‌تان هماهنگ باشد. هنگام خرید دقت کنید که روی بسته بندی آن، عبارت “کپچر کارت HDMI” درج شده باشد.

 

معروف‌ترین سازندگان کپچر کارت

در این قسمت به برخی از معروف‌ترین سازندگان کپچر کارت اشاره می‌کنیم:

۱_ Elgato

کپچر کارت elgato

شرکت الگاتو از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین تولیدکنندگان کپچر کارت و تجهیزات استریمینگ است. محصولات این شرکت به خاطر کیفیت بالا و سهولت استفاده شهرت دارند. یکی از اصلی‌ترین نکات مثبت این شرکت این است که نرم‌افزار استریم کردن یا ضبط مخصوص کپچر کارت‌های آن، طراحی بسیار ساده‌ای دارد.

این نرم‌افزار همچنین ویژگی ضبط فلش بک دارد. این ویژگی به ضبط در پس زمینه کمک می‌کند و زمانی که در حال ضبط گیم‌پلی نیستید و متوجه می‌شوید که اتفاق جالبی رخ داده، می‌توانید به عقب برگردید و آن را ضبط کنید.

برخی از مدل‌های محبوب این شرکت شامل این مواردند: HD60 ،HD60S و HD 60 Pro.

الگاتو HD60s قادر است با کیفیت 1080p و نرخ تازه سازی ۶۰ فریم بر ثانیه کار ضبط را انجام دهد.

۲_ AVerMedia

کپچر کارت AVer

یکی از اصلی‌ترین رقبای شرکت الگاتو، AVerMedia است که محصولات آن همراه با نرم‌افزار مخصوصی ارائه می‌شوند که ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. از قابلیت‌های این نرم‌افزار می‌توان به امکان ویرایش، تغییر اندازه و ادغام کردن تصویر اشاره کرد. سایر ویژگی‌های این نرم‌افزار امکان استریم مستقیم، اضافه کردن وب‌کم و Overlay به ویدیو هستند.

Live Gamer Extreme، AVerCapture HD و C985 Live Gamer HD محبوب‌ترین کپچر کارت‌های این شرکت هستند.

۳_ Razer

کپچر کارت razer

ریزر از شناخته شده‌ترین برندها در صنعت گیمینگ است. این کمپانی هم برای کامپیوتر و هم کنسول کپچر کارت درست می‌کند. Ripsaw HD یک کپچر کارت ریزر معروف است که طراحی زیبا و کیفیت بی‌نظیری دارد و می‌تواند حتی با مدل‌های گران قیمت‌تر رقابت کند. از نظر سازگاری، این کپچر کارت با تمام نرم افزارهای استریمینگ نظیر OBS و Xsplit سازگار است.

 

آیا لزوما برای استریمینگ به کپچر کارت نیاز است؟

آیا لزوما برای استریمینگ به کپچر کارت نیاز است؟

در دنیای مدرن امروزه، دستگاه‌هایی نظیر کامپیوتر و کنسول بازی، نیازهای اساسی کاربران را پاسخ می‌دهند. یکی از این نیازها استریم و ضبط ویدیو است که برخلاف باور برخی از افراد، بدون کپچر کارت هم ممکن است. برای استریم از طریق کامپیوتر و لپ تاپ می‌توانید از وب‌کم استفاده کنید و تصاویر را ضبط کنید. کنسول‌های بازی نیز برخی ویژگی‌های خاص برای استریم محتوا را دارند.

اما دلیل این که خیلی از افراد به خرید کپچر کارت رو می‌آورند این است که این ابزار باعث می‌شود بار پردازشی تا حد زیادی از روی سیستم برداشته شود و سیستم بتواند روی اجرای بازی تمرکز کند. علاوه بر این، با کمک کپچر کارت می‌توانید دوربین DSLR را به کامپیوتر متصل کنید. این ویژگی تاثیر به سزایی روی افزایش کیفیت استریم دارد.

 

آیا کپچر کارت تاثیری روی بهبود عملکرد گیمینگ دارد؟

بله. از آنجایی که انتخاب یک کپچر کارت مناسب کیفیت پخش را بالا می‌برد و بار پردازنده سیستم را کاهش می‌دهد، می‌تواند منجر به بهبود عملکرد بازی شود.

 

بهتر است کپچر کارتی با چه پورتی را خریداری کنیم؟

PCIe پورت

کپچر کارت‌های USB و PCIe رایج‌ترین انواع کپچر کارت هستند که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. حمل و نقل کپچر کارت USB راحت‌تر است و خیلی سریع‌تر می‌توان آن را راه‌اندازی کرد. از طرف دیگر کپچر کارت PCIe، محدودیت پهنای باند که در انواع USB شاهدش هستیم را ندارد.

به طور کلی اگر از رایانه شخصی استفاده می‌کنید بهترین انتخاب برای شما PCIe است. ولی اگر قصد دارید از لپ‌تاپ استفاده کنید و دنبال گزینه‌ای با حمل و نقل آسان هستید، USB انتخاب معقول‌تری است.

 

سخن پایانی

بیش از نیمی از جذابیت بصری‌ای که هنگام تولید محتوای ویدیویی، مخاطب را جذب می‌کند نورپردازی، دیزاین محیط و چنین جزئیاتی است. بدون یک کپچر کارت باکیفیت نمی‌توانید به خوبی این جزئیات را نمایش دهید.

ما در این مقاله از emojo به شناخته شده‌ترین برندها و مهم‌ترین نکاتی که باید قبل از خرید کپچر کارت بدانید اشاره کردیم تا به شما کمک کنیم انتخاب درستی داشته باشید. سوالات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 نظرات
  1. جمالی می گوید

    سلام خسته نباشید
    من میخواستم با ps5 استریم کنم ایا میشه با کپچر کارت هم تصویر گیم را زنده انتقال داد به مانیتور و هم انتقال داد به لپ تاب

    1. ادمین سایت می گوید

      سلام وقت بخیر با سلام. بله.کارت کپچری انخاب کنید که خروجی HDMI هم داشته باشه

  2. محمدی می گوید

    با سلام
    من کارت کپچر مایجیکا hd cap x را دارم و بعد از رکورد فیلم vhs کیفیت ضبط شده نسبت به پخش روی تلوزیون پایین تر هست چه راه حلی وجود داره که دقیقا کیفیت خود فیلم کپچر بشه ؟ایا اگر کارت کپچر pro 1 اینترنال قدیمی پیدا کنم بهتر از نسل جدید جواب میده

    1. ادمین سایت می گوید

      سلام وقت بخیر . hd cap x برای ضبط از VHS رکوردر ضعیفیه. مانند یک کپچر ezcap 172 که قیمتش حدود 400 هزار تومانه عمل میکنه . pro 1 برای سیستم های قدیمی جواب میده و روی سیستم جدید کار نمیکنه

  3. فرومدی می گوید

    سلام و خسته نباشید .
    میخواستم بدونم برای رکورد گیم پلی از موبایل و استفاده ی کارت کپچر نیاز به حداقل چه کامپیوتری هست ؟

    1. ادمین سایت می گوید

      سلام وقت بخیر با سلام. بستگی به رزولوشن استریم و مدت زمان استریم داره. همچنین برای ضبط باید از سیستم بهتری استفاده کرد. به طور کلی یک سیستم با مشخصات حداقلی با پردازنده intel cri5 نسل ۶ یا بالاتر و رم ۸ گیگ و گرافسک ۲ گیگ هم برای استریم Full hd مناسبه هم برای ضبط

  4. صباحی می گوید

    سلام
    من یک دوربین 70d canon دارم خود دوربین با کیفیت 1080p 30fps فیلم برداری میکنه، آیا امکانش هست با کارت کپچر خروجی با رزولیشن بالاتر یا فریم ریت بالاتر یا کیفیت بالاتر دریافت کرد؟

    1. ادمین سایت می گوید

      سلام وقت بخیر خیر، شما نمی توانید با رزولوشن بالاتر یا فریم ریت بالاتر ضبط کنید و تصویر بهتری داشته باشید ممکن است در یک نرم افزاری کیفیت ضبط را بالاتر تنظیم کنید اما در کیفیت خروجی و فریم ریت بالاتر تاثیری نخواهد داشت.

  5. نریمانی می گوید

    سلام.
    من اگه بخوام Ps4 و رو وصل کنم ب لپتاب نیاز به کپچر کارت دارم و اینکه 1080 تصاویر و نشون میده و مشکل نداره؟

    1. ادمین سایت می گوید

      سلام وقت بخیر با سلام از کپچر کارت با کیفیت استفاده کنید مشکلی نخواهید داشت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.