AD

لیست صرافی‌‌های مجاز ارز دیجیتال بانک مرکزی

0 1,331

تعداد سرمایه‌گذارن ایرانی در بازار خرید ارز دیجیتال روز به روز افزایش می‌یاید؛ این افراد همواره به‌دنبال یک صرافی معتبر و مجاز هستند تا با اطمینان در آن به معامله بپردازند و از امنیت دارایی‌های خود مطمئن باشند. در ایران همانطور که شمار علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه کریپتو افزایش یافته، تعداد صرافی‌ها نیز با رشد روبرو بوده است‌.

در این میان بسیاری از افراد برای انتخاب یک صرافی مطمئن با چالش جدی روبرو هستند. ازاین‌رو در این مطلب قصد داریم به توضیح نحوه اعتبار سنجی صرافی‌ها بپردازیم و معتبرترین صرافی‌های موجود را به شما معرفی کنیم،‌ بنابراین تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آیا صرافی‌های ایرانی مجوز بانک مرکزی دارند؟

بازار ارز دیجیتال در سراسر دنیا پدیده‌ای نوظهور به‌حساب می‌آید که دولت‌ها هنوز نسبت به نوع برخورد با آن دچار تردید هستند. به‌همین دلیل، با وجود استقبال زیاد مردم از این بازار، اغلب کشورهای جهان قانون مدونی برای فعالیت آن وضع یا اجرایی نکرده‌اند. در حال حاضر کشور ایران نیز قوانین کامل و جامعی در مورد ارز دیجیتال و صرافی‌های فعال در این حوزه ندارد.

طبق بخشنامه و ضوابطی که بانک مرکزی ایران در سال ۱۳۹۷ منتشر کرده است خرید و فروش رمز ارز هیچ گونه منع قانونی ندارد و کاربران ایرانی می‌توانند بدون مشکل به معامله در این حوزه بپردازند. هم‌اکنون دولت ایران در تلاش است که با کمک نهادهای صنفی به صرافی‌ها نشان اینماد بدهد و در آینده صرافی‌های فعال و معتبر را برای دریافت مجوز به بانک مرکزی معرفی کند.

با این حال تاکنون هیچ صرافی ارز دیجیتالی در ایران نتوانسته مجوز بانک مرکزی دریافت کند، بنابراین تمامی مسئولیت‌های خرید و فروش رمز ارز بر عهده صرافی و فرد معالمه‌گر است. اما این به معنی غیرمجاز بودن صرافی‌های ایرانی نیست، چرا که در صورت بروز مشکل شما می‌توانید برای حل آن به دادگاه مراجعه و به‌صورت قانونی پیگیری کنید.

راه‌های اعتبار سنجی صرافی ارز دیجیتال چیست؟

در‌ بخش قبل گفتیم که صرافی‌های ارز دیجیتال در ایران به دلیل خلا قانونی تاکنون موفق به دریافت مجوز نشده‌اند. اگر هم‌‌اکنون این سوال برایتان پیش آمده است که چگونه باید اعتبار این صرافی‌ها را بررسی کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا برخی از مهم‌ترین موارد سنجش اعتبار صرافی ایرانی را به شما معرفی کنیم:

  • بررسی کامل وب سایت صرافی و مطالعه مقالات منتشر شده در آن؛ با مطالعه مقالات و محتوای موجود در وب سایت صرافی می‌توانید به صداقت آن‌ها پی ببرید. به‌طور مثال، وجود هرگونه‌ ادعایی در وبسایت صرافی مبنی بر داشتن مجوز بانک مرکزی نشان‌دهنده صادق نبودن صرافی است.
  • توجه به هویت مدیران و کارکنان صرافی؛ مشخصات کامل مدیران صرافی باید در وب سایت آن‌ها وجود داشته باشد. بررسی کنید که این افراد دارای تجربه و رزومه درخشان در بازارهای مالی باشند‌.
  • دفتر مرکزی؛ صرافی ارز دیجیتال باید دارای دفتر مرکزی و همچنین تلفن ثابت باشد تا در صورت بروز مشکل به آن‌ها دسترسی داشته باشید.
  • بررسی نظرات کاربران؛ شما می‌توانید با سرچ‌ در گوگل یا شبکه‌های اجتماعی مختلف، میزان رضایت کاربران این صرافی‌ها را بسنجید.
  • مطالعه مقالات متخصصان؛ بسیاری از کارشناسان در مقالاتی به بررسی عملکرد صرافی‌های مختلف می‌پردازند. مطالعه این مقالات نیز شاخص مناسبی برای اعتبارسنجی یک صرافی به‌شمار می‌رود.
  • توجه به خدمات صرافی؛ به امکانات صرافی مانند پشتیبانی آنلاین، احراز هویت سریع، برداشت آنی و… دقت کنید.

روش‌های معامله در صرافی‌های دیجیتال ایرانی چگونه است؟

تعداد صرافی‌های ارز دیجیتال در ایران روز به روز افزایش می‌یابد، تا جایی که هم‌‌اکنون بیش از ۶۰ صرافی در ایران مشغول فعالیت هستند. هر چند که این صرافی‌ها در حال حاضر از بانک مرکزی مجوز ندارند، اما از طریق کار با بانک‌های ایرانی و احراز هویت کاربران، معاملات ارز دیجیتال را انجام می‌دهند‌. این صرافی‌ها از روش‌های زیر برای معامله استفاده می‌کنند:

خرید و فروش فوری OTC

خرید ‌و فروش ارز دیجیتال به روش OTC به معنی معامله مستقیم با خود صرافی است. در این روش افرادی که قصد خرید ارز دیجیتال یا فروش آن را دارند بدون واسطه با صرافی معامله می‌کنند. در خرید و فروش به روش OTC به گذاشتن سفارش نیازی نیست و افراد می‌توانند رمز ارز خود را با قیمت مناسب و بدون آنکه منتظر خریدار بمانند به صرافی بفروشند. از مزیت‌های روش OTC می‌توان به سرعت انتقال بالا، قیمت به‌روز ارزهای دیجیتال، اختلاف کم قیمت خرید و فروش و کارمزد پایین اشاره کرد.

خرید و فروش P2P

در خرید و فروش به روش P2P یا همتا به همتا، معامله‌گران در یک پلتفرم که اینجا صرافی است ثبت نام می‌کنند و در آن محیط با یکدیگر به‌طور مستقیم و بدون واسطه معامله انجام می‌دهند. در این روش باید سفارشات خود را با قیمتی از پیش تعیین شده در محیط صرافی به ثبت برسانید‌ تا برای آن یک خریدار یا فروشنده پیدا شود. از مزیت‌های روش همتا به همتا می‌توان به امنیت بیشتر، دسترسی به مشتریان در بازار جهانی و تعداد بیشتری از ارزهای دیجیتال اشاره کرد.

لیست صرافی‌ های معتبر ارز دیجیتال بانک مرکزی

یکی از دغدغه‌های مهم کاربران ایرانی پیدا کردن صرافی‌هایی است که اعتبار کافی برای نگهداری از دارایی‌هایشان داشته باشد. ازاین‌رو در ادامه لیستی از معتبر‌ترین صرافی‌های ایران را که از بالاترین میزان رضایت برخوردار هستند به شما معرفی می‌کنیم.

1. اوکی اکسچنج

اوکی اکسچنج یکی از معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتال در ایران است که بیش از یک میلیون کاربر فعال دارد و ۷۰۰ توکن مختلف را ارائه می‌دهد. این صرافی با بیش از ۷۰ پشتیبان در ۲۴ ساعات شبانه روز و هفت روز هفته به‌سرعت به درخواست و مشکلات مشتریان رسیدگی می‌کند.

اوکی اکسچنج همچنین دارای اپلیکشن‌های موبایل مخصوص اندروید و ios است که کاربران با احراز هویت سریع می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. مراحل ساخت اکانت در این صرافی بسیار آسان است، شما باید در ابتدا در سایت آن ثبت نام کنید، سپس احراز هویت و ثبت کارت بانکی را انجام دهید که در اوکی اکسچنج به‌صورت آنی صورت می‌گیرد. در نهایت وارد صفحه خود خواهید شد و می‌توانید به خرید و فروش رمز ارز موردنظرتان بپردازید.

2. نوبیتکس

نوبیتکس را می‌توان با بیش از پنج میلیون کاربر و ۲۵۰ میلیون معامله انجام شده یکی از بزرگترین صرافی‌های ارز دیجیتال در ایران دانست. این صرافی با کارمزدی مناسب که با توجه به حجم معامله کاهش نیز می‌یابد و امکاناتی مانند ارائه رمزهای معتبر و پرطرفدار، پشتیبانی ۲۴ ساعته و محیطی ساده و کاربردی و خرید و فروش امن توانسته است رضایت کاربران پرشمار خود را جلب کند.

3. والکس

والکس مارکت که یک صرافی با امنیت بسیار بالا است توانسته در چند سال فعالیت خود بیش از یک میلیون کاربر جذب کند. این صرافی با ارائه خدماتی مانند امکان معاملات اسپات به کاربران خود به یکی از صرافی‌های معتبر تبدیل شده که معامله‌گران بسیاری را سوی خود کشانده است. افراد بعد از ثبت نام در این صرافی بنا بر میزان فعالیت خود در سطح ۱ و ۲ قرار می‌گیرند و براساس آن، سقف واریز و برداشتی آن‌ها تعیین می‌شود.

4. آبان تتر

یکی از صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال که  بیش از ۷۰۰ هزار کاربر دارد، آبان تتر است. مدیریت این صرافی بر عهده چند تن از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شریف است که با جمع شدن در کنار یکدیگر آبان تتر را راه‌اندازی کرده‌اند. این صرافی امکان معامله با ارزهایی مانند بیت‌ کوین، اتریوم، تتر، ریپل، لایت کوین، ترون، اتریوم‌ کلاسیک، استلار، بایننس‌کوین، ایاس، بیت‌ کوین‌ کش، کاردانو، تزوس، چین‌ لینک، مونرو و دوج‌ کوین را دارد. یکی از مزیت‌های صرافی آبان تتر آن است که به نظرات کاربران خود اهمیت می‌دهد، به‌طور مثال اگر  تعداد درخواست‌ها برای یک نوع ارز دیجیتال افزایش یابد، در اسرع وقت آن را موجود می‌کند.

5. رمزینکس

رمزینکس یکی از صرافی‌هایی است که امکان مراجعه حضوری را نیز برای کاربران خود فراهم کرده است. این صرافی در زمان ثبت نام از افراد مدرک شناسایی و تصویر تعهدنامه اخذ می‌کند و احراز هویت آن تقریبا ۲۴ ساعت طول می‌کشد. رمزینکس به کسانی که از این صرافی برای معامله استفاده می‌کنند امکتن معاملات اسپات و NFT را فراهم کرده است. صرافی رمزینکس هم‌اکنون دو میلیون کاربر فعال و ۱۵۰ میلیون معامله انجام شده دارد که میزان رضایت کاربران آن را نشان می‌دهد.

6. اکسکوینو

اکسکوینو، پلتفرمی دانش بنیان در حوزه رمز ارز در ایران به‌شمار می‌رود که با امنیت بالای خود امکان نگهداری ارزهای دیجیتال را در کیف پول اختصاصی فراهم کرده است. این صرافی همچنین یک وبسایت کامل و جامع دارد که آخرین خبرها و رویدادهای مربوط به ارز دیجیتال را در آن قرار می‌‌دهد‌. اکسکوینو همچنین به مشتریان خود خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته و در هفت روز هفته ارائه می‌‌کند‌، این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد که در صورت بروز مشکل در سریعترین زمان ممکن، راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

7. تبدیل

صرافی تبدیل که دفتر مرکزی آن در شهر تهران قرار دارد امکان خرید و فروش بیش از ۲۷۰ ارز دیجیتال را برای کاربران فراهم می‌کند. در این صرافی به‌صورت کاملا آنلاین و کمتر از ده دقیقه و با ارائه کارت شناسایی می‌توانید ثبت نام کنید و به پرطرفدارترین رمز ارزها دسترسی داشته باشید. صرافی تبدیل با ارائه ابزارهای حرفه‌ای مانند stop loss و OGO امکان مدیریت ریسک را نیز برای مشتریان خود ایجاد کرده است.

8. بیت پین

صرافی بیت پین که در استان گیلان قرار دارد امکانات جدیدی را به کاربران خود ارائه می‌دهد، به‌همین دلیل مورد توجه بسیاری از معامله‌گران قرار گرفته است. از جمله امکانات جدید این صرافی می‌توان به پرداخت وام تومانی با ضمانت دارایی ارز دیجیتال اشاره کرد که بدون معطلی پرداخت می‌شود‌. اپلیکیشن اختصاصی این صرافی همچنین تاکنون بیشتر از یک میلیون بار از کافه بازار دانلود شده است، این تعداد دانلود میزان استقبال کاربران از بیت پین را نشان می‌دهد.

صرافی‌های ارز دیجیتال نقش مهمی در تسهیل معاملات در این بازار ایفا می‌کنند. آن‌ها با فراهم کردن دسترسی به انواع رمز ارز و کیف پول اختصاصی در رشد و توسعه کلی این بازار نقش دارند. به‌دلیل آنکه ارز دیجیتال پدیده‌ای نوظهور به‌حساب می‌آید در بسیاری از کشورها هنوز قانونی مدونی برای فعالیت آن وجود ندارد. در ایران نیز خلا قانونی موجب شده است که صرافی‌های ارز دیجیتال موفق به دریافت مجوز از بانک مرکزی نشوند. اما این مورد نباید شما را در انجام معامله در این صرافی‌ها دلسرد سازد، چرا که فعالیت آن‌ها هیچگونه منع حقوقی ندارد و در صورت بروز مشکل می‌توانید از طریق قانونی اقدام کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.