AD

+10 نکته مهم که قبل از انتخاب لپ تاپ گیمینگ باید دانست

0 787

صنعت بازی‌های ویدیویی به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده‌اند که دیگر نمی‌توانیم وجود آنها را نادیده بگیریم. به طور کلی دستگاه های بازی اطراف ما از پیشرفته ترین تکنولوژی استفاده می کنند که قابلیت‌های آن ها را افزایش می دهد و حتی افراد غیر گیمر نیز به دلیل قدرت بالا به سمت این دستگاه ها سرازیر می شوند. لپ تاپ های گیمینگ نیز از این قاعده مستثنی نیستند و عملکرد پردازشی منحصربفرد آن ها نه تنها برای بازی، بلکه برای تمامی کارهای محاسباتی استثنایی است.

از طرفی با توجه به افزایش قیمت لپ تاپ های گیمینگ، شناخت عوامل و ویژگی های این محصولات به یک نیاز اساسی تبدیل شده است. در این مقاله قصد داریم نکاتی بسیار مهم قبل از خرید لپتاپ مناسب بازی را بعنوان راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ، به شما توضیح دهیم.

 

یک لپ تاپ گیمینگ خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

ویژگی های لپتاپ گیمینگ خوب

وقتی صحبت از لپ‌تاپ‌های مناسب بازی می‌شود، احتمالاً به گزینه‌های سنگین با نورپردازی RGB مانند مدل‌های ASUS Rogue فکر می‌کنید. قیمت این لپ تاپ ها بسیار بالاست. با این حال، برای بازی، شما همیشه نیازی به خرید این نوع لپ‌تاپ‌ها ندارید که با برند گیمینگ به فروش می‌رسند.

یکی از ملزومات این سیستم لپ تاپی است که نیازهای بازی شما را برآورده کند، پردازنده گرافیکی قدرتمند، حداقل 16 گیگابایت رم و ماژول SSD. یک سیستم خنک کننده بهینه و قدرتمند در کنار یک سی پی یو نسل جدید می تواند در عملکرد این لپ تاپ گیمینگ بسیار موثر باشد. در ادامه راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ به بررسی این ویژگی ها می پردازیم.

 

 

1- توجه به بودجه و هزینه های خود برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ

قبل از تصمیم گیری در مورد نوع و ویژگی های لپ تاپ، ابتدا باید بودجه مورد نظر خود را مشخص کنید، زیرا احتمالاً قیمت لپ تاپ اولین و مهمترین اولویت خرید است. امروزه لپ تاپ هایی از 10 تا 100 میلیون تومان و بالاتر در بازار وجود دارد که هر کدام برای کاربران خاصی تولید می شود. البته همانطور که می دانید قیمت لپ تاپ در بازار ایران بسیار بالا و رو به افزایش است و در اکثر موارد خرید لپ تاپ برای یک کاربر خاص نیاز به هزینه زیادی دارد. بنابراین باید یک لپ تاپ با اطلاعات کافی در مورد ویژگی های آن خریداری کنید تا بتوانید با هزینه ای مناسب لپ تاپی متناسب با نیاز خود خریداری کنید.

 

 

 

2- پلتفرم لپ تاپ های گیمینگ

پلتفرم لپ تاپ های گیمینگ

طرفداران زیادی در ایران جذب نسخه های سیستم عامل ویندوز شده اند. اما هنوز گزینه هایی مانند توزیع های لینوکس، سیستم عامل مک و حتی سیستم عامل کروم وجود دارد. اگر بخواهیم واقع بین باشیم، تهیه هر لپ تاپی با پلتفرم دیگری غیر از ویندوز در حال حاضر برای بازی مناسب نیست. بنابراین اکنون مک بوک و کروم بوک را از لیست خود حذف کنید.

 

 

3- بررسی پردازنده لپ تاپ گیمینگ

بررسی پردازنده لپ تاپ گیمینگ

نکته بعدی که در راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ باید به آن بپردازیم، پردازنده آن است. پردازنده سرعت لپ تاپ را در فعالیت هایی غیر از بازی تعیین می کند. برای انتخاب لپ تاپ با پردازنده مناسب، ابتدا پلتفرم خود را در نظر بگیرید. هر دو شرکت اینتل و AMD پردازنده های قدرتمندی را برای لپ تاپ ها ارائه می دهند و نمی توان یکی را بهتر از دیگری در نظر گرفت. با این حال، سعی کنید اینتل Core i5 یا سری Core i7 نسل نهم یا بالاتر را انتخاب کنید، برای پردازنده های AMD از Ryzen 5 یا Ryzen 7 سری 4th نسل یا بالاتر استفاده کنید.

البته این 2 شرکت دارای پردازنده های Core i9 یا Ryzen 9 با قدرت پردازشی باورنکردنی در بازار هستند اما با توجه به قیمت نجومی آن ها فقط به گیمرهای حرفه ای توصیه می شود.

 

4- نورپردازی و طراحی لپ تاپ گیمینگ

نورپردازی و طراحی لپ تاپ گیمینگ

در طول چند سال گذشته، سخت افزار بازی با طراحی حرفه ای، قدرت سخت افزاری خود را به نمایش گذاشته است. این دسته تا زمانی که طراحی خشن به استاندارد لپ‌تاپ‌های گیمینگ تبدیل شد ادامه داشت. این طراحی همراه با نورپردازی مدرن RGB نظر هر کاربری را به خود جلب می کند. اکثر لپ تاپ های به اصطلاح بازی از این ویژگی ها استفاده می کنند، اما نحوه اجرای این طراحی و نورپردازی چیزی است که لپ تاپ های گیمینگ را از دیگر و لپ تاپ های معمولی جدا می کند.

اگرچه این موضوع روی قدرت لپ تاپ تاثیری ندارد، اما به دلیل قیمت بالایی که برای این لپ تاپ می پردازید، بهتر است به وجود این ویژگی ها توجه کنید. برخی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ از نورپردازی RGB در زیر صفحه‌کلید استفاده می‌کنند که علاوه بر زیبایی باعث می‌شود که کلیدها در تاریکی راحت‌تر دیده شوند.

این پنل ها معمولا با نرم افزار ارائه شده قابل برنامه ریزی هستند و می ‌توانند رنگ های مختلفی را برای شما نمایش دهند. در برخی از لپ تاپ های حرفه ای پنل نورپردازی RGB به پایین و پشت لپ تاپ می رسد که البته باعث مصرف بالای باتری می شود.

 

 

5- نوع رم موجود در لپ تاپ گیمینگ و ظرفیت آن

نوع رم موجود در لپ تاپ گیمینگ و ظرفیت آن

به طور کلی میزان حافظه رم در انتخاب لپ تاپ گیمینگ اهمیتی ندارد و دلیل خوبی هم دارد. اکثر رم های لپ تاپ به راحتی قابل ارتقا هستند و شما می توانید با هزینه بسیار کم آنها را تا 32 گیگابایت ارتقا دهید. بنابراین بهتر است روی سایر ویژگی های سخت افزاری لپ تاپ گیمینگ تمرکز کنید تا بودجه بیشتری برای انتخاب پردازنده و … و سپس افزایش میزان رم در آینده وجود داشته باشد. یک لپ تاپ گیمینگ خوب حداقل 8 گیگابات رم نیاز دارد.

 

6- پردازنده گرافیکی لپ تاپ گیمینگ

پردازنده گرافیکی لپ تاپ گیمینگ

بدون شک مهمترین بخشی که می تواند در لپ تاپ گیمینگ باشد پردازنده گرافیکی یا کارت گرافیک است. این ماژول وظیفه نمایش تصویر (پردازش و خروجی) در سیستم های کامپیوتری را بر عهده دارد. بنابراین هنگام خرید لپ تاپ باید توجه به پردازنده های گرافیکی را در اولویت قرار دهیم.

البته ما واقعاً به لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه نیاز نخواهیم داشت، بلکه باید به دنبال لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های گرافیکی مستقل و با کارایی بالا باشیم. اکثر مدل های بازی مجهز به پردازنده های گرافیکی Nvidia GeForce GTX یا RTX هستند. از RTX 3060 Max-Q تا RTX 3060 Max-Q، کارت های سری 30 انویدیا قوی ترین و جدیدترین کارت ها هستند.

از طرفی دیگر پردازنده گرافیکی AMD قرار دارد. سری Radeon RX 5000M آنها را رهبری می کند. در این سری، RX 5500M در مدل مقرون به صرفه و RX 5600M و RX 5700M با کارایی بالا موجود است. با این حال در آینده ای نزدیک باید منتظر پردازنده گرافیکی جدید و قدرتمندتری از این شرکت باشیم.

با این حال، اگر بودجه شما به اندازه کافی زیاد نیست که بتوانید لپ تاپ های سری 30 را انتخاب کنید و مطمئناً نیازی به تجربه بازی در تنظیمات فوق العاده ندارید، گزینه های زیادی در مقابل شما وجود دارد. بین رده های قدرتمند GTX 1650 و RX 5500M بهترین گزینه ها پیش رو هستند که به شما امکان می دهد اکثر بازی های نسل جدید را با کیفیت متوسط ​​و با نرخ فریم 60 و وضوح قابل قبول تست کنید.

 

7- صفحه نمایش لپ تاپ های گیمینگ

صفحه نمایش لپ تاپ های گیمینگ

صفحه نمایش لپ تاپ بسته به بودجه شما می تواند پنل TN ارزان یا پنل IPS گران قیمت با دقت رنگ بالا باشد. انتخاب به بودجه و سلیقه بستگی دارد و خوشبختانه لازم نیست مانند خرید کامپیوتر نگران تفاوت بین نمایشگر و پردازنده گرافیکی باشید. اگر اصلی ترین هدف شما برای خرید لپ تاپ فقط بازی کردن است شما باید نرخ تازه سازی حداقل 60 هرتز، زمان پاسخگویی کمتر از 5 ثانیه و وضوح Full HD یا 4k  را ترجیح دهید.

 

8- حافظه یا ماژول لپ تاپ گیمینگ

برای مدت طولانی، هارد دیسک ها فقط یک ماژول حافظه رایج در لپ تاپ ها و کامپیوترها بودند. اما با وجود کاهش قیمت فلش مموری NAND، این روزها استفاده از درایوهای SSD در لپ تاپ ها به خصوص در مدل های رده بالا بسیار رایج شده است. کامپیوترهایی که از درایوهای SSD بهره می برند سرعت بالاتری دارند. این لپ‌تاپ‌ها برای گیمرها و همه کسانی که می‌خواهند بارگذاری سریع را تجربه کنند، انتخابی عالی هستند. با نصب بازی ها و سیستم عامل ها بر روی این قطعات پرسرعت، سرعت بارگذاری و عملکرد بسیار افزایش می یابد.

بنابراین، توصیه می شود به دنبال یک لپ تاپ با ماژول SSD پرسرعت با اندازه مناسب باشید. البته این لپ تاپ ها معمولا با قیمت بالاتری عرضه می شوند. بنابراین، اگر بودجه‌ کمی دارید، لپ‌تاپ با گزینه اضافه کردن یک ماژول SSD برای ارتقاء آن در آینده تهیه کنید. برای اطمینان از اینکه لپ تاپ مورد نظرتان قابل ارتقا با رم یا SSD است، می توانید با جستجوی شماره قطعه لپ تاپ یا مدل خاص مادربرد، اطلاعات مهم ارتقای لپ تاپ خود را بیابید.

 

9- توجه به عمر باتری لپ تاپ گیمینگ

عمر باتری لپ تاپ گیمینگ

شاید دلیل اصلی اینکه شما تصمیم گرفته اید از لپ تاپ به جای رایانه شخصی برای بازی های رایانه شخصی خود استفاده کنید، قابل حمل بودن آن است. عمر باتری خوب نه تنها برای گیمر، بلکه برای هر کسی که می خواهد لپ تاپ بخرد بسیار مهم است. اما همانطور که گفتیم، از آنجایی که یک گیمر دوست دارد چندین ساعت با لپ تاپ خود کار کند، سعی کنید عمر باتری را در کنار سایر جنبه های مهم در نظر بگیرید. شاید نمی خواهید وقت خود را برای بازی های رایانه ای از دست بدهید یا از بازی های گروهی لذت می برید و دوست دارید با دوستان خود بازی کنید. حتی گاهی اوقات ترجیح می دهید در مکان هایی مانند پارک، گردش و … بازی کنید، اما یکی از عواملی که ممکن است در آینده شما را نگران کند، قابل دسترس نبود به پریز برق برای شارژ باطری.

دو عاملی که باید در راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ و باتری لپ تاپ بدانید ظرفیت باتری و سرعت شارژ باتری است.

 

10- وزن لپ تاپ

وزن لپ تاپ

نکته ای که در راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ باید بدانید که شاید چندان مورد توجه خریداران لپ تاپ نباشد، وزن لپ تاپ است که به اندازه لپ تاپ و تعداد سلول های باتری آن مربوط می شود. هر کدام نیاز به توضیح جداگانه ای دارند که در این متن به آن پرداخته نشده است، اما برای توضیح مختصر باید گفت که حجم باتری هر لپ تاپ برابر با تعداد سلول باتری و البته مدت زمان شارژ است که به طور مستقیم به وزن لپ تاپ گیمینگ شما تاثیر دارد. با بزرگتر شدن صفحه نمایش لپ تاپ قطعا وزن آن هم بیشتر می شود.

 

11- توجه داشتن به جنس بدنه لپ تاپ گیمینگ

توجه داشتن به جنس بدنه لپ تاپ گیمینگ

هنگام خرید لپ تاپ به ویژگی ها و قابلیت های فیزیکی آن توجه کنید. در بسیاری از مدل های ارزان قیمت  لپ تاپ بازی، بدنه، لولا و محفظه نمایشگر از پلاستیک ساخته شده است که بیشتر مستعد شکستن و آسیب است. بنابراین خرید لپ تاپ با بدنه محکم و آلومینیومی را در اولویت قرار دهید.

علاوه بر این، تاچ پد و صفحه کلید مهمترین بخش لپ تاپ هستند که بیشترین تعامل را با آنها دارید. پس همیشه به کیفیت آن توجه کنید. نورپردازی این قطعات باعث افزایش قیمت کلی لپ تاپ می شود. و به خاطر داشته باشید که کلیدهای لپ تاپ ساخته شده از پلاستیک بی کیفیت ABS در دراز مدت فرسوده می شوند.

 

جمع بندی

در این مقاله از emojo به راهنمای انتخاب لپ تاپ گیمینگ مناسبتان، به برخی از عوامل کلیدی که در عملکرد لپ تاپ های گیمینگ نقش دارند، پرداخته شد. در کل با توجه به قیمت بالای لپ تاپ های گیمینگ فقط به دوستداران بازی های ویدیویی یا کاربران حرفه ای توصیه می شود و اگر قرار نیست مدت زیادی با لپ تاپ کار کنید خرید این محصول منطقی نیست. اما اگر علاقه مند به انتخاب این محصولات هستید، بهتر است جدا از فاکتورهایی که در بالا ذکر شد، به برند سازنده نیز توجه کنید.

شرکت های Asus ، HP، Lenovo، MSI، Acer، Dell،  Razer و…. آنها در میان تولید کنندگان پیشرو لپ تاپ های مخصوص بازی هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.