AD

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ

0 1,412

راهنمای خرید مادربرد گیمینگ، نیاز ضروری بسیاری از افرادی است که قصد دارند یک سیستم گیمینگ برای خود دست و پا کنند و یا سیستم گیمینگ خود را ارتقا بدهند! قلب تپنده کامپیوتر شما، مرکز ارتباطات یا همان مادربرد، مهم‌ترین بخش از کامپیوتر است که تمامی فرایند‌های مربوط به پردازش در آن صورت‌گرفته و بسیاری جزئیات دیگر را نیز در کنار خود دارد.

البته که در این نوشته قصد معرفی کردن مادربرد و کارکرد آن را نداریم و به احتمال زیاد، همه شما از کاربرد این عضو بسیار مهم از سیستم‌های کامپیوتری با خبر هستید. قصد ما در ادامه این نوشته از نام برند، معرفی بهترین مادربرد‌های گیمینگ در رده‌های قیمتی مختلف است که می‌توانید از آنها برای لذت بردن از گیم‌های کامپیوتر استفاده کنید و توصیه می‌کنیم حتما تا انتها با ما همراه باشید.

مادربرد گیمینگچرا باید برای خرید مادربرد وقت بیشتری بگذاریم؟

به جرات می‌توان گفت که اگر قصد خرید سیستم کامپیوتری کامل را داشته باشید، بیشترین وقت را باید برای انتخاب مادربرد آن صرف کنید! مادربرد اهمیت بسیار زیادی در تمامی فرایندهای کامپیوتر دارد؛ حتی اگر خود مستقیما در این فرایند‌ها نقشی نداشته باشد! اهمیت مادر برد در شرایط گیم پر رنگ‌تر می‌شود چرا که حجم انتقال اطلاعات مختلف در یک گیم معمولی چند برابر نرم افزارهای کاری و سایر نرم افزار‌های دیگر است و در چنین شرایط حساسی، بدیهی است که باید از طریق یک راهنمای خرید مادربرد گیمینگ مناسب استفاده کرده و وقت بیشتری برای انتخاب مادربرد خود بگذارید.

همچنین بخوانید:+۱۰ نکته مهم که قبل از انتخاب لپ تاپ گیمینگ باید دانست

انتخاب پلتفرم؛ تقابل حماسی intel و AMD

مادربرد گیمینگسالیان سال است که اینتل و‌ ای‌ام‌دی به جان هم افتاده‌اند و هر بار با ارائه ویژگی‌های جدید برای محصولات خود، تقریبا انقلابی در صنعت کامپیوتر به وجود می‌آوردند. این تقابل حداقل برای ما گیمر‌ها که سود‌آور بوده و گزینه‌های زیادی را برایمان فراهم کرده است!

AMD بیشتر تمرکز خود را بر روی بهینه‌سازی محصولات گذاشته و تقریبا سعی کرده تا بازار میان‌رده را با ارائه محصولات خوش‌قیمت در دست بگیرد و از طرف دیگر، intel همواره در تلاش است تا محصولاتی قدرتمند ارائه دهد و خیلی به قیمت‌ها توجه نمی‌کند. همواره توصیه بر این است ک مادر برد و پردازنده از برند‌های یک‌سان باشند تا سازگاری مناسبی داشته باشند.

سازگاری با سایر سخت‌افزارها

هیچ برندی نمی‌تواند مادربردی تولید کند که با همه سخت افزارهای موجود در جهان سازگاری کامل داشته باشد. این موضوع زمانی که قصد توسعه سیستم خود را دارید اهمیت بیشتری پیدا می‌کند چرا که ممکن است مادربردی که تهیه می‌کنید با سایر قطعات سیستم شما سازگاری نداشته باشد.

بنابراین، به عنوان یک نکته بسیار مهم در راهنمای خرید مادربرد گیمینگ به شما توصیه می‌شود پیش از اقدام برای خرید، حتما لیستی از قطعات اصلی سیستم خود با جزئیات و مشخصات کامل تهیه کنید تا در زمان بررسی یک مادربرد، بتوانید شرایط سازگاری را به خوبی در نظر بگیرید.

همچنین بخوانید: بهترین مادربرد گیمینگ 2023

چیپست‌ها و سوکت‌ها

مادربرد گیمینگمادربرد را در مواقع می‌توان یک سیستم برای ایجاد ارتباط بین چیپست‌ و سایر عناصر از طریق سوکت‌ها در نظر گرفت. هر چیپستی اندازه‌ای متفاوت دارد؛ به عبارت دیگر، سی پی یو‌ها همگی دارای ابعاد یکسانی نیستند و باید مادربردی را انتخاب کنید که با سی پی یو مورد استفاده شما از نظر ابعاد سازگاری داشته باشد.

سوکت‌های مادربرد انواع مختلفی دارند و همواره در حال تکامل بوده‌اند اما در حال حاضر، سه نوع BGA، PGA و LGA بیشتر از همه مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع اتصال خیلی تاثیری در فرایند کاری و بهره‌وری ندارد اما اینجا نیز باز هم بحث بر سر سازگاری است. در این موضوع نیز شاهد اختلاف نظر دو قطب از پردازنده‌ها یعنی AMD و intel هستیم؛ پردازنده‌های AMD در چند سال اخیر رو به استفاده از مدل‌های پین‌دار یعنی PGA آورده و همچنین intel نیز اقدام به تولید پردازنده‌های LGP یا بدون پین کرده است. در ادامه برخی از انواع چیپست اینتل با برد و سوکت سازگار پیشنهاد شده است.

پردازنده سوکت سازگار
نسل دوازدهم LGA 1700
نسل یازدهم LGA 1200
نسل دهم LGA 1200
نسل نهم LGA 1151
نسل هشتم LGA 1151

همچنین این مشخصات برای چیپست ADM عبارت اند از:

پردازنده برد با سوکت سازگار
پردازنده های نسل دوم، سوم و چهارم AMD Ryzen Gigabyte X570 Aorus Master
Ryzen 5000 بردهای نسل دوم B450
Ryzen Zen 2 بردهای نسل اول A320 و B350 و X370

البته دنیای چیپست‌ها و سوکت‌ها بسیار گسترده‌تر از این حرف‌ها است و جداول مذکور، تنها برای این بود که در این راهنمای خرید مادربرد گیمینگ، از اهمیت جزئیات این موضوع غافل نشده باشیم.

اورکلاک می‌خواهید یا نه؟

مادربرد گیمینگاورکلاک (Overclock)، در معنای لغوی یعنی افزایش بیش از اندازه سرعت پردازنده. در این شرایط، تبادل اطلاعات با سرعت بسیار بیشتری نسبت به شرایط عادی صورت می‌گیرد و تمامی چیپست‌ها نیز این قابلیت را ندارند اما اگر قصد تهیه چیپستی را داشته باشید که داری این قابلیت باشد، باید تدابیری را بیندیشید! اولین موضوع این است که در شرایط اورکلاک، گرمای سیستم بیشتر می‌شود و باید از سیستم خنک‌کننده مناسبی بهره ببرید و موضوع دوم اینکه چنین سیستم‌هایی نیازمند منبع تغذیه قدرتمند و بهینه‌ای هستند که ممکن است قدری هزینه تمام شده شما را بالاتر ببرند و در این صورت، بهتر است علاوه بر راهنمای خرید مادربرد گیمینگ، سری هم به راهنمای خرید سیستم خنک‌کننده و منابع تغذیه گیمینگ بزنید. مادربرد‌هایی با خانواده چیپست X و B در AMD و همچنین در اینتل مادربرد‌هایی با چیپست خانواده X و Z از اور کلاک پشتیبانی می‌کنند که در صورت تمایل می‌توانید استفاده کنید.

اسلات‌های رم

به هر راهنمای خرید مادربرد گیمینگ که سر بزنید، قطعا به اسلات‌های رم توجه ویژه‌ای شده است. بعد از سی پی یو، رم مهم‌ترین قسمت یک سیستم کامپیوتری است که در مادر برد قرار می‌گیرد. بدیهی است هر چقدر که اسلات‌های رم در یک مادربرد بیشتر باشند، مادربرد توانایی پشتیبانی از ظرفیت بیشتری از رم‌ها را دارد و به همین واسطه، بر اساس مقدار ظرفیت نهایی رمی که تمایل دارید در اختیار داشته باشید، باید مادربردی با تعداد اسلات رم مناسب تهیه کنید. معمولا مادربرد‌هایی با تعداد اسلات رم 4 یا 8 مورد استفاده برای سیستم‌های گیمینگ هستند اما این موضوع باز هم بستگی به تصمیم نهایی شما دارد.

اسلات‌های توسعه

در یک مادربرد گیمینگ عادی، به اسلات‌هایی برای کارت گرافیک، کارت صدا، کارت گرافیک ثانویه و برخی موارد دیگر نیاز است. حال اینجا سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا در آینده قصد توسعه سخت‌افزار خود را دارید یا خیر، اگر پاسخ بله است باید از مادربردی استفاده کنید که امکان توسعه را به خوبی در اختیار شما قرار دهد و در این راهنمای خرید مادربرد گیمینگ نیز توصیه ما همین است.

فرم فاکتور

مادربرد گیمینگفرم فاکتور در واقع ابعاد مادربرد است. البته که این موضوع بر روی برخی از ویژگی‌های فنی مانند تعداد اسلات‌های توسعه تاثیر گذار است اما متاسفانه برخی به اشتباه تنها از نظر ظاهری به این موضوع می‌پردازد. در کلی‌ترین حالت ممکن، چهار دسته‌بندی ATX و MicroATX، Mini-ITX و EATX برای فرم فاکتور مادر برد‌ها وجود دارد. بررسی فرم فاکتور باید بر اساس ابعاد کیس و میزان نیاز به امکانات و ماژول‌های اضافی صورت بگیرد.

هدر‌های مادربرد

هدرهای رایج مادربرد مانند USB، USB 3، AUX و برخی موارد دیگر که در هر مادربردی یافت می‌شوند اما در صورتی‌که نیازمند مورد خاصی مانند USB C Type بودید، بهتر است مادربردهایی را تهیه کنید که مستقیما از این هدر‌ها پشتیبانی می‌کنند چراکه استفاده از رابط‌ها، کیفیت ارتباط را پایین می‌آورد.

شاید علاقه مند به مطالعه: بهترین مادربردهای گیمینگ ارزان قیمت باشید.

موارد اضافی

تا به اینجای راهنمای خرید مادربرد گیمینگ، تمامی موارد ضروری را تشریح کردیم و اگر قصد خرید مادربرد گیمینگ را داشته باشید، با مواردی که تا به اینجا بررسی شد می‌توانید اقدام کنید. اما در برخی موارد، تجهیزات اضافی و بعضا فانتزی نیز برای بعضی از افراد اهمیت دارد که در ادامه قصد بررسی برخی از این موارد را داریم.

ماژول وای فای (h3)

مادربرد گیمینگارتباط مودم با کامپیوتر معمولا با استفاده از کابل LAN صور می‌گیرد و همچنین می‌توان از دانگل‌ها نیز استفاده کرد اما در صورت تمایل، می‌توانید از مادربردهایی استفاده کنید که دارای ماژول وای فای هستند تا از سرعت و کیفیت ارتباط بهتری بهره‌مند شوید.

ماژول بلوتوث (h3)

این مورد از راهنمای خرید مادربرد گیمینگ ما شاید خیلی مرتبط با گیم نباشد اما اگر به هر جهت فکر می‌کنید که نیازمند استفاده از بلوتوث هستید و تمایلی به استفاده از دانگل ندارید، می‌توانید از مادربردهای دارای ماژول بلوتوث استفاده کنید تا ارتباطی آسان‌تر و با کیفیت‌تر در اختیار شما قرار بگیرد.

نورپردازی (h3)

راهنمای خرید مادربرد گیمینگگیمرها عاشق نورپردازی هستند! نورپردازی سیستم‌های کامپیوتری از طریق نوار‌های RGB صورت می‌گیرد و نمونه‌های زیادی از مادربرد‌های گیمینگ دارای RGB وجود دارند که می‌توانید در صورت تمایل از آنها بهره ببرید.

جمع بندی

به احتمال زیاد، تا پیش از مطالعه این راهنمای خرید مادربرد گیمینگ، یک مادربرد گیمینگ مناسب را مدل‌های گران‌قیمت و پر زرق و برق می‌دانستید که دارای سرعت عملکرد فضایی و تعداد زیادی از اسلات‌های توسعه باشد! اما در واقع تنها باید بر اساس نیازهایتان اقدام به خرید مادر برد گیمینگ کنید؛ نه چیز دیگری! در غیر این صورت ابدا نیازی به راهنمای خرید وجود نداشت؛ تنها به شما توصیه می‌شد که بروید و گران‌ترین مدل موجود در بازار را بخرید.

کلی‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای خرید مادربرد گیمینگ مناسب ارائه داد این است که بنشینید و دقیقا شرایط خود را بسنجید؛ میزان بودجه، سایر سخت افزارهایی که در اختیار دارید و انتظاراتی که از یک مادربرد دارید را بررسی کنید و با بررسی مدل‌های بسیار متنوع موجود در بازار، اقدام به خرید یک مورد کنید.

ما در این نوشته تمام تلاش خود را به کار بستیم تا تمام موضوعاتی که باید در هنگام خرید یک مادربرد گیمینگ در نظر داشته باشید را در مقابل یک راهنمای خرید مادربرد گیمینگ به شما ارائه دهیم و امید است که این اطلاعات برای شما مفید بوده باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.