AD

فن فیکس چیست؟ هر آنچه که باید در مورد رقیب Patreon بدانید

0 183

همان‌طور که بسیاری از ما می‌دانیم، امروزه سایت‌ها و پلتفرم‌های متنوعی در دنیا وجود دارد که از آن طریق طرفداران می‌توانند، محتواهای مورد علاقه خود را پشتیبانی نمایند. Patreon، یکی از این پلتفرم‌ها است. Patreon، یک سکوی عضویت آمریکایی است که از طریق ابزارهای تجاری برای محتواسازان، یک سرویس اشتراک فراهم می‌کند. در واقع تولیدکنندگان و هنرمندان مختلف با ارائه محتوا برای طرفداران خود، ماهانه کسب درآمد می‌کنند. فن فیکس نیز پلتفرمی شبیه به Patreon است که به عنوان مسیری جدید برای برقراری ارتباط مالی میان تولیدکنندگان و مشترکان معرفی شده است.

ما در ادامه در مورد اینکه فن فیکس چیست و هر آنچه باید در مورد رقیب Patreon بدانید، مطالبی را برای شما خوانندگان گرامی ارائه می‌نماییم. توجه داشته باشید که ابن دو پلتفرم، به‌رغم داشتن اشتراکات فراوان، تفاوت‌هایی نیز با هم دارند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

فن فیکسPatreon چیست؟

همان‌طور که بیان شد، patreon یک سرویس آنلاین است که به هر کسی اجازه می‌دهد تا از تولیدکنندگان محتوای مورد علاقه‌اش، حمایت مالی کند. این پلتفرم به سازندگان اجازه می‌دهد تا با طرفداران خود ارتباط گرفته و با کار خود کسب درآمد کند. در واقع به دلیل آن که مواردی مانند تبلیغات و سایر فرمت‌های کسب درآمد آنلاین آنچنان قابل اعتماد نیستند، سرویسی مانند Patreon، می‌تواند منبع درآمد ثابتی را برای سازندگان فراهم نماید. در مقابل حامیان نیز پاداشی انحصاری مانند تامین مالی جمعی دریافت می‌کنند. Patron، به غیر از هزینه پردازش، ۵ تا ۱۲ درصد از درآمد ماهانه تولیدکنندگان را به عنوان حق کمیسیون دریافت می‌کند.

وب سایت patreon 

تاریخچه patreon

تاریخچه این پلتفرم به سال ۲۰۱۳ برمی‌گردد. در ماه می ۲۰۱۳ نوازنده معروف یوتیوب به نام Jack Conte، به دنبال راه حلی برای مشکل همیشگی خود بود. Jack میلیون‌ها دنبال کننده در یوتیوب داشت، اما تنها چند صد دلار از طرف طرفدارانش به حساب بانکی او واریز می‌شد. بنابراین ایده‌ای به ذهنش رسید که از آن طریق، حامیان او بتوانند به راحتی مبلغی را به عنوان هدیه به حساب او واریز کنند. او این روش را به همراه «سم یام» ابداع و راه‌اندازی کرد. پس از آن نیز توانست مبلغ دو میلیون دلار را از گروه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و گروه سرمایه‌گذاری فرشته جمع‌آوری کند.

در ژوئن ۲۰۱۴، سرمایه Patreon به ۱۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۶ به ۴۷ میلیون دلار رسید. در ماه اول ساخت Patreon، بیش از ۱۲۵۰۰۰ نفر ثبت نام کردند و در اواخر سال ۲۰۱۴، مشتریانش به تعداد ۱ میلیون نفر رسیدند. در سال ۲۰۱۵ این پلتفرم مورد یک حمله بزرگ سایبری قرار گرفت که میلیون‌ها ایمیل و پیام خصوصی کاربران در معرض دید قرار گرفت. به همین دلیل بسیاری از کاربران تقاضای دریافت غرامت از این شرکت را داشتند. در سال ۲۰۱۷ Patreon اعلام کرد بیش از ۵۰ هزار سازنده فعال و ۱ میلیون مشتری ماهانه دارد و بیش از ۱۵۰ میلیون دلار برای سازندگان پرداخت کرده است.

فن فیکسPatreon چگونه کار می‌کند؟

به طور کلی تولیدکنندگان Patreon، بر اساس نوع محتوا مانند ویدئو، فیلم، بازی، پادکست، کمدی، کمیک و آموزش دسته‌بندی می‌شوند. تولیدکنندگان محتوا صفحه مخصوص به خود را در وب‌سایت Patreon راه‌اندازی می‌کنند. پس از آن دو نوع روش پرداخت برای حامیان این محتواها وجود دارد. در روش اول، فرد مبلغ مشخصی را به صورت ماهانه پرداخت می‌کند و در حالت دوم، در ازای هر محتوای جدیدی که منتشر می‌شود، هزینه پرداخت می‌نماید.

سازنده محتوا قادر است حداکثر میزان دریافت‌های خود را مشخص کند و محتواهای اختصاصی را برای مشتریان خود ارسال نماید. مشتریان نیز می‌توانند در هر زمان ممکن، پرداخت خود را لغو کنند و نوعی ردیف پولی باز کنند که دریافت نوعی محتوا یا محتوای خاص بیشتر باشد. بسیاری از محتواسازان یوتیوبر هستند و محتواهایشان در اختیار عموم قرار دارد اما تفاوت آن با Patreon آن است که در Patreon، محتوای اختصاصی به صورت خصوصی برای مشتریان ارسال می‌شود.

به علاوه Patreon به مشتریان اجازه می‌دهد تا با شخصیت‌های آنلاین مورد علاقه خود ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنند. همچنین این پلتفرم سیستم‌های پاداش بسیار قوی در اختیار حامیان سازندگان قرار می‌دهد.

فن فیکس چیست؟

پیش‌تر مورد اشاره قرار گرفت که فن فیکس را به نوعی می‌توان به عنوان رقیب Patreon در نظر گرفت. در عصر جدید، طرفداران محتواهای مختلف همواره به دنبال راه‌هایی برای پشتیبانی و حمایت از توليدکنندگان هستند و سازندگان پلتفرم‌های مختلف سعی می‌کنند شرایط را در اختیار آن‌ها قرار دهند. Patreon یکی از اولین وب‌سایت‌هایی بود که به این منظور طراحی شد و در اختیار سازندگان و حامیان آن‌ها قرار گرفت.

در حال حاضر، سایت فن فیکس نیز به عنوان مسیری تازه برای ارتباط میان توليدکنندگان، حامیان آن‌ها و دریافت حمایت‌های مالی معرفی شده است. در ابتدای امر نیز مانند سایر سایت‌های جدیدی که به مدیریت مبادلات پولی می‌پردازند، سایت فن فیکس هم در میان موجی از شک و تردیدها قرار گرفت. اما می‌دانید که احتیاط بیش از حد نیز به دور از عقل و هوش است.

وب سایت fanfix

فن فیکس با ارائه محتواهای انحصاری و پشت صحنه که در Paywall پرداخت می‌شود، راه جدیدی برای ارتباط سازندگان محتوا با طرفدارانشان باز می‌کند. توليدکنندگان در این وب‌سایت جدید می‌توانند به دو روش مختلف کسب درآمد نمایند. آن‌ها می‌توانند قیمت مورد نظر خود برای فیدهای اختصاصی را تعیین کنند، تا از طرف حامیانشان پرداخت شود. و در روش دیگر می‌توانند با تنظیم قیمت پرداخت در ازای پیام و جعبه انعام مجازی برای پست‌های خود، از DM کسب درآمد نمایند.

فن فیکستفاوت‌های فن فیکس با Patreon

حداقل تعداد دنبال کننده

از بزرگ‌ترین تفاوت‌های سایت Patreon و فن فیکس، باید به این نکته اشاره کرد که کسی می‌تواند در سایت فن فیکس به عنوان توليدکننده ثبت نام کند که حداقل ۱۰۰۰۰ دنبال کننده در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد. در حالی که چنین حداقلی برای سازندگان محتوا در سایت Patreon به چشم نمی‌خورد. در واقع هر شخصی با هر میزان دنبال کننده می‌تواند کار خود را در سایت Patreon آغاز کند.

بنابراين سازندگان کوچک با میران دنبال کننده‌های پایین در فن فیکس دیده نمی‌شوند و به نوعی همه آن‌ها تا حدی بزرگ و محبوب هستند. همچنین باید عنوان کرد که علی‌رغم آن که این ویژگی از میزان ثبت نام کنندگان به عنوان سازنده می‌کاهد، اما نوعی امنیت خاطر هم برای طرفداران ایجاد می‌نماید. فن فیکس هم مانند سایر رسانه‌های اجتماعی دیگر، مانند اینستاگرام کار می‌کند، با این تفاوت که پرداخت‌های آن در paywall انجام می‌گیرد.

میزان حق کمیسیون

دومین تفاوت فن فیکس و Patreon نیز، مقدار حق کمیسیونی است که سایت برای خود در نظر می‌گیرد. این میزان در Patreon بین ۵ تا ۱۲ درصد است که بسته به خدماتی که سازندگان انتخاب می‌کنند، تغییر می‌کند. اما مقدار آن در فن فیکس ۲۰ درصد است. ۸۰-۲۰، میزانی است که در سایت پرداخت onlyfans هم جریان دارد و مدل کسب درآمد این دو شبیه یکدیگر است.

همچنین بخوانید: نحوه استریم کردن در توییچ

تنوع در محتوا

در سایت فن فیکس، انتشار محتوای صریح و برهنگی کاملا منع شده است، در حالی که در سایت Patreon در صورتی که محتوا با پورنوگرافی مطابقت ننماید، قابل انتشار است و Patreon در مقایسه با onlyfans هم کنترل بسیار بیشتری بر این موارد دارد. در واقع، فن فیکس نسبت به دو سایت دیگر بسته‌تر عمل کرده و onlyfans هم آزادی بسیار زیادی در این موارد به خرج داده است. در نتیجه، محتوای تولید شده در سایت Patreon بسیار متنوع‌تر از فن فیکس است.

اشترک گذاری و پشتیبانی

از دیگر تفاوت‌های این دو پلتفرم آن است که فن فیکس به سازندگان اجازه می‌دهد تا تصاویر و ویدیوها را با مشترکین خود به اشتراک بگذارند در حالی که Patreon علاوه بر اجازه در خصوص اشتراک‌گذاری تصاویر و ویدیوها، از مشتریان خود پشتیبانی هم می‌کند.

با توجه به تمام موارد بیان شده باید وب‌سایت Patreon را باید محبوب‌تر از فن فیکس در نظر گرفت. زیرا اندازه مخاطب مورد نیاز برای سازنده در آن وجود ندارد، حق کمیسیونی بسیار کمتری پرداخت می‌شود و امکان انتشار محتواهای بسیار متنوع‌تری هم در آن وجود دارد.

روش دانلود فن فیکس

برای دانلود فن فیکس به عنوان رقیب Patrron، در حال حاضر برنامه‌ای در اپ استور و گوگل پلی وجود ندارد. در مورد این که آیا برنامه‌ای ویژه برای آن در نظر گرفته شده و به زودی عرضه خواهد شد یا خیر نیز صحبت زیادی نشده است. با این حال، راهی برای ایجاد یک برنامه در وب‌سایت اصلی فن فیکس با استفاده از روش paywall وجود دارد. برای انجام این کار به fanfix.io در مرورگر اینترنت تلفن همراه خود بروید.

در گوشی‌های اندروید بر روی سه نقطه عمودی در گوشه بالا در سمت راست ضربه بزنید، سپس از منوی کشویی گزینه Add to Home Screen را انتخاب نمایید. نامی که می‌خواهید برای میانبر انتخاب کنید را تایپ کنید. سپس دوباره Add را انتخاب کنید. در ios، نماد اشتراک گذاری در پایین صفحه و سپس Add to Home Screen را انتخاب کنید. نام مورد نظرتان برای میانبر را تایپ کرده و پس از آن در گوشه سمت راست بالا، گزینه Add را انتخاب کنید.

فن فیکسجمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم در مورد اینکه فن فیکس چیست و هر آنچه باید در مورد رقیب Patreon بدانید صحبت کنیم. در ابتدای امر، در مورد Patreon، تاریخچه آن، ویژگی‌ها و شرایط پرداخت در آن، صحبت شد و پس از آن در مورد اینکه فن فیکس چیست، توضیحاتی ارائه گردید.

پس از ارائه مطالبی در خصوص فن فیکس به عنوان رقیب Patreon، به تفاوت‌های میان این دو و همچنین سایت onlyfans، اشاره شد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در حال حاضر و بدون اعمال تغییرات خاصی در فن فیکس، پلتفرم Patreon، جذابیت‌های بیشتری برای مخاطبان هم به عنوان توليدکننده و هم به عنوان طرفدار و حمایت کننده خواهد داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.